Siirry sisältöön
04.10.2023

Huipentuvia juhlavuosia ja yhteisöllisen valoteoksen välkettä – loppuvuoden ohjelmisto julkaistu!

Kulttuuritalo Valveen loppuvuoden ohjelmisto on julkaistu. Luvassa on laaja kattaus näyttelyitä, elokuvia, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksiä sekä muita tapahtumia.

Oulun Elokuvakeskus on tänä vuonna juhlinut 50-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden huipennuksena elokuvateatteri Studiossa järjestetään lokakuussa useita erikoisnäytöksiä ja seminaareja. Juhlavuotta viettää myös 20-vuotias Oulun lastenkulttuurikeskus, jonka loppuvuoden ohjelmistossa ovat Valveen elokuvakoulun tuotannot: tekoälyyn pureutuva, maksuton Luova luokka -seminaari (15.11.) sekä vuoden parhaiden lasten ja nuorten tekemien elokuvien Oskari-gaala (17.11.).

Näyttelyohjelmistosta mainittakoon yksi viime vuosien suosikeista: Lumo-valofestivaalin yhteisötaideteos, jonka tänäkin vuonna toteuttavat taiteilijat Pia Leppänen ja Indrek Virronen yhdessä Oulun koulujen kanssa. Vesi, rakkaani – Water, My Beloved -teos kertoo kaikille elollisille elintärkeästä elementistä. Vesivärejä ja japanilaista momigami-tekniikkaa hyödyntävä teos avautuu kahvila-ravintola Valveen Paljetin tiloihin perjantaina 10.11. Festivaalitunnelmaa taloon tuovat myös Oulun 12. Sarjakuvafestivaali (10.–12.11.) sekä tietysti Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali (11.–19.11.).

Valvesalissa sirkusta, tanssia sekä konsertteja

Valvesalin loppuvuoden ohjelmisto on tutun monipuolinen. Flow-sirkuksen esityssarja tuo saliin kolme vierailuesitystä: Olli Vuorisen Blueberry Burdockin (18.–21.10.), Andrea Salustrin Materian (7.–10.11.) ja Riia Kivimäen & Saku Mäkelän GLG:n (8.–9.12.). Tanssiohjelmaa tarjoaa muun muassa JoJo – Oulun tanssin keskus esityksillään A Couple of Humans (12.–14.10), Body (3.11) ja Daltonit (1.–5.12.). Myös syyskuussa loppuunmyyty MDD:n Dark Matter -teos palaa joulukuussa kahdella näytöksellä. Perheiden jouluun laskeutumiseen on tarjolla kaksi sunnuntaista lastenkonserttia: Mimmit-yhtyeen Puhuri-konsertti soi Valvesalissa 26.11. ja jo monien perheiden perinteeksi muodostunut Soivan Siilin joulukonsertti 10.12.

Kattavat tiedot kulttuuritalo Valveen loppuvuoden tapahtumista on koottu loka–joulukuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja pian myös muissa jakelupisteissä! Tulevaan ohjelmistoon sekä muuhun toimintaamme voi tutustua myös sivullamme kulttuurivalve.fi.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501