Siirry sisältöön

Timanttista yhteistyötä

Oulun lastenkulttuurikeskuksessa tehdään monipuolista yhteistyötä niin kotikaupungin sisällä kuin valtakunnallisestikin – ja myös kansainvälisesti. Erityisen tärkeää meille on olla mukana hankkeissa, joissa tavoitellaan lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden saatavuutta ja tasa-arvoa.

Keskuksen vastuulla on parhaillaankin useita valtakunnallisia kehittämishankkeita: Koordinoimme Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden kärkihanketta 2016–20 Oulussa, minkä myötä alueen kouluissa on tarjolla yhä enemmän eri taidealojen kerhoja. Vastaamme myös kahdeksasluokkalaisten taidevierailuita tarjoavan Taidetestaajat-hankkeen (linkki avautuu uuteen välilehteen) aluekoordinaatiosta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa ja olemme valtakunnallisen Koulujen elokuvaviikon (linkki avautuu uuteen välilehteen) vastuuorganisaatio.

Lastenkulttuurikeskus kuuluu Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden kokonaisuuteen. Yhteistyötä kulttuurilaitosten, taiteen perusopetuksen, varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja nuorisotyön välillä edistetään Oulun lastenkulttuuritiimissä. Oulun kaupunki on myös Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton (linkki avautuu uuteen välilehteen) perustajajäsen ja oli Opetus- ja kulttuuriministeriön Taikalampputoiminnassa mukana heti sen perustamisvuodesta 2003 lähtien.

Elokuvan ja sanataiteen moninaisista yhteistyökuvioista löydät lisää tietoa aiheen omilta alisivuilta.

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501