Siirry sisältöön
Muraali kulttuuritalo Valveen sisätiloissa.

Digitaaliset kulttuuripalvelut

Yleiset kulttuuripalvelut ja sen henkilöstö on mukana digitaalisten kulttuuripalveluiden kehitystyössä.

Olemme eri tavoin mukana esimerkiksi erilaisissa hankkeissa, joista viimeaikaisissa on kehitetty digitaalinen palvelualusta ATLA sekä valtakunnallinen iäkkäille suunnattu digipalvelu Lämpiö – näistä löydät tietoa niiden omilta alisivuilta. Vuosina 2023–2024 aktiivinen hanke on Oulun kaupungin vetämä Kulttuurin digitalisaation osaamiskeskus KUDOS.

Koronapandemian aiheuttamiin sulkuihin vastasimme perustamalla digitaalisten kulttuurisisltöjen ValveLiven, joka oli aktiivinen erityisesti maalis–kesäkuussa 2020 mutta johon kootuista sisällöistä osa on edelleen katsottavissa sivulla.

Tavoitteena vaikuttavuus ja saavutettavuus

Digitaaliset kulttuuripalvelut tukevat Digitaalinen Oulu -ohjelman toteuttamista. Sen keskeisenä tavoitteena on parantaa Oulun kaupungin palvelujen vaikuttavuutta digitalisaatiota ja dataa hyödyntämällä. Lisäksi tavoitteena on edistää kuntalaisten arjen sujuvuutta elinvoimaa ja viihtyvyyttä.

Tärkeä osa Digitaalinen Oulu -ohjelman tehtäviä ovat palveluiden saavutettavuus ja esteettömyys. Näin varmistetaan, että kaikki Oulun kaupungin tai sen yhteistyössä kehittämät hankkeet huomioivat lain digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501