Siirry sisältöön
02.05.2024

Hybridituottaja 2026 -koulutukset kehittävät tapahtuma-alan digitaalista osaamista Pohjois-Pohjanmaalla

Miten elämykset välitetään tapahtumaa etänä kotisohviltaan seuraaville ja mitä oppia eri kokoiset tapahtumat voivat ottaa television spektaakkelimaisista show’ista?

Oulun ammattikorkeakoulun kesällä 2024 käynnistyvä Hybridituottaja 2026 -koulutus pureutuu siihen, mitä osaamista tapahtumatuottajat tarvitsevat tapahtumien ja kulttuurin viemiseksi digitaaliseen ympäristöön.

Oulu2026:n ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa kehitetty Hybridituottaja 2026 -täydennyskoulutus käynnistyy kesällä. Täydennyskoulutukset ovat suunnattu tuottajana työskenteleville, tuottajan koulutuksen saaneille sekä kaikille alasta kiinnostuneille alanvaihtajille ja työttömille työnhakijoille. Haku ensimmäiseen täydennyskoulutukseen on avattu 15. huhtikuuta.

Koulutusten taustalla on Oulun seudulla esille noussut tarve luovien alan ammattituottajille ja toive saada Pohjois-Suomeen lyhyempiä, täydentäviä koulutuksia sekä erikoistumisopintoja jo alalla toimiville ammattilaisille. Koulutusten tavoitteena on päivittää tuottajan työtä tekevien ammattilaisten osaamista vastaamaan nykypäivän vaatimuksia sekä lisätä tuottajien määrää Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Hybridituottaja 2026 -täydennyskoulutuksella halutaan vastata erityisesti tuottajien digitaalisen ja kansainvälisen tapahtumaympäristön osaamisen kehittämiseen. Nykypäivän tapahtumatuottajilta vaaditaan monipuolista osaamista, joka liittyy tapahtuman muotoilemiseen, sen liiketoiminnallisen ulottuvuuden ymmärtämiseen, sekä itse tapahtuman tekniseen toteuttamiseen”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Heidi Ålander Oulun ammattikorkeakoulusta.

Opinnot koostuvat neljästä opintojaksosta ja käytännönläheisestä leiristä, jossa eri työkaluja päästään testaamaan hybriditapahtuman tuottamisessa. Osallistujilla on myös mahdollisuus harjoitella oppimiaan taitoja Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvissä projekteissa.

Yhteensä koulutuksessa voi suorittaa 30 opintopistettä. Osa opinnoista suoritetaan verkossa ja osa paikan päällä Oulun ammattikorkeakoulun Linnanmaan kampuksella.

Lue uutinen kokonaisuudessaan (STT-info) >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501