Siirry sisältöön
30.05.2024

Avoin portfoliohaku oululaisille taiteilijoille avoinna 28.5.–16.6.2024

CreArt-projektin avoin portfoliohaku Artists in the Public Space -taideohjelmaan.

Visuaalinen taide valloittaa kaupunkitilan syyskuussa:

Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden CreArt-projekti avaa avoimen portfoliohaun oululaisille taiteilijoille osana Artists in the Public Space -taideohjelmaa. Taideohjelmalla projekti valtaa kadut syyskuussa 2024 esitellen kuratoituja ja Open Call –haulla valikoituja oululaisia taiteen tekijöitä sekä 13 eurooppalaisen kaupungin CreArt-verkoston taiteilijoita. Taideohjelman tavoitteena on esitellä visuaalista taidetta kaupunkitilassa, keskittyen erityisesti katutaiteeseen ja julkiseen taiteeseen. Se pyrkii laajentamaan ajatusta perinteisiin katumaalauksiin ja muraaleihin keskittyvästä katutaiteesta kohti yllätyksellisiä ilmaisun muotoja, ja etsii ohjelmaansa myös yhteisö- ja ympäristötaidetta, installaatioita ja puhuttelevia visuaalisen taiteen interventioita. 

Portfoliohaku on suunnattu oululaisille ja oululaislähtöisille visuaalisen alan taiteilijoille ja taiteilijakollektiiveille. CreArt-projektin toteutuksen painopiste on nuorissa, alle 40-vuotiaissa oululaistaiteilijoissa – tavoitteena on kuitenkin esitellä monimuotoisesti kaupunkimme nykytaiteen tekijöitä.

Artists in the Public Space -taideohjelman portfoliohaku järjestetään yhteistyössä Oulu Urban Culture ry:n, Kulttuuritalo Valveen  ja Oulun taidemuseon kanssa. Teokset toteutetaan osana Oulu Urban Culture ry:n järjestämää Uleå Blockparty –kaupunkitapahtumaa Kulttuuritalo Valveen ympäristössä 8.9.2024. Uleå Blockparty on kaikille avoin ja pääsymaksuton urbaani korttelijuhla, jonka ohjelmisto muodostuu erilaisista taide-, musiikki- ja yhteisöllisistä sisällöistä.

Lisätietoja hakemisesta (ouka.fi) >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501