Siirry sisältöön

Luova luokka -seminaari

Mitä kuuluu mediakasvatus?

Luova luokka -seminaari
Torstai 18.11.2021
Alustukset: klo 9–12 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali sekä verkossa
Työpajat: klo 13 alkaen Oulun kaupunginkirjasto ja kulttuuritalo Valve 

Aamupäivän puheenvuorot striimataan livenä. Tallenne katsottavissa kahden viikon ajan seminaarin jälkeen. Iltapäivän työpajoja ei ole mahdollista seurata striimin kautta. 

Luova luokka -seminaarin ajankohtaisia aiheita tänä vuonna ovat STEAM-opetus, uudet lukutaidot, tunteet ja media, tunnetaidot sekä positiivinen pedagogiikka. Seminaariohjelma koostuu aamupäivän neljästä mielenkiintoisesta puheenvuorosta. Seminaarin teemoja on mahdollista syventää iltapäivän käytännönläheisissä työpajoissa. Lisäksi työpajassa on mahdollisuus osallistua Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin näytökseen, ja keskustella asiantuntijan johdolla esitettävän elokuvan teemoista, joita ovat kyberturvallisuus ja hakkerikulttuuri.

Jukka Haveri valottaa kuinka media nivoutuu opeussuunnitelmiin ja tarjoaa välineen lasten omien oivallusten ja havaintojen tekemiseen. Eliisa Leskisenoja tarkastelee positiivista pedagogiikkaa erityisesti mediakasvatuksen näkökulmasta. Tommi Nevalan puheenvuorossa käsitellään kamerakynän pedagogiikan hyödyntämistä tunnetaitojen oppimisessa. Lisäksi seminaarissa on jaossa uusi Mielekästä oppimista kamerakynällä -opaskirja. Aamupäivän päätteeksi Jukka Lehtoranta opastaa ohjelmoinnilliseen ajattelun ja sen kehittämiseen. Iltapäivällä on mahdollisuus kuulla professori Juha Röningin puheenvuoro hakkeroinnista ja kyberturvallisuudesta. 

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Seminaari järjestetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä.

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Seminaarin ohjelma

Lisätietoja tuottaja Tommi Nevalalta

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501