Siirry sisältöön
04.10.2023

Luova luokka -seminaarissa 15.11. aiheena tekoäly – ilmoittautuminen käynnissä!

Luova luokka -mediakasvatusseminaarin ajankohtaisena teemana on tekoäly, jota tarkastellaan taiteen, kulttuurin ja oppimisen näkökulmista.

Luova luokka -seminaari: Mitä kuuluu, tekoäly?
Ke 15.11.2023 klo 9–16
Asiantuntijapuheenvuorot klo 9–12
Työpajat klo 13–16
Lapland Hotels Oulu, Kirkkokatu 3
Maksuton

Luova luokka -seminaarin aamupäivässä digikouluttaja Jukka Lehtoranta puhuu yleisesti tekoälystä ja tuo tekoälyteeman esille etiikan ja lukutaidon näkökulmista. Kuva- ja mediataiteilija Jukka Hautamäki esittelee työskentelyään visuaalisen tekoälyn parissa: kuinka ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi viedä mielikuvituksen kohti kiehtovia, ennestään tuntemattomia horisontteja. Yliopistonlehtori Jari Laru kertoo Generation AI -hankkeesta, jonka tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten kykyä ymmärtää tekoälyyn sekä koneoppimiseen perustuvia teknologioita ja niiden vaikutuksia.

Iltapäivän työpajoissa osallistujat pääsevät kokemaan tekoälysovelluksia ja -työkaluja sekä työskentelytapoja monipuolisesti ja luovasti. Työpajoissa vetäjinä toimivat kaikki aamupäivän asiantuntijat. Lisäksi työpajassa voi nähdä tekoälyaiheisen elokuvan Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin ohjelmistosta. Elokuvan yhteydessä asiantuntijavieraana on Rajakylän koulun tekoälyopettaja Markus Packalén, joka tuo mukanaan Rajakylän teknon tekoälyterveiset. Valveen elokuvakoulun Jukka Marjusaaren vetämässä työpajassa osallistujat pääsevät tekemään oman animaatioelokuvan yhdessä tekoälyn kanssa.

Luova luokka -seminaari tarjoaa oivalluksia ja työkaluja varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Osallistujat voivat hyödyntää seminaarin antia omassa ammatillisessa työssään ja luovan toiminnan kehittämisessä. Seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun lastenkulttuurikeskus, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Luova luokka sivulla >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501