Siirry sisältöön
27.09.2022

Luova luokka -seminaarin 16.11. teemana kulttuurisensitiivinen mediakasvatus

Luova luokka -mediakasvatusseminaari järjestetään keskiviikkona 16.11.2022 Hotelli Lasaretissa ja kulttuuritalo Valveella. Aamupäivän puheenvuoroja voi seurata myös verkossa. Seminaarin kulttuurisensitiivinen mediakasvatus -teemaa ovat käsittelemässä mm. some-tähti Sakke King, Syrjimätön kieli -oppaan kirjoittanut Elina Vainikainen sekä sarjakuvataiteilija Maryam Abuzaid-Ryu. Seminaari on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen on käynnissä!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen seminaarin sivuilla >>

Luova luokka -seminaarin aamupäivän ohjelma (klo 9–12) koostuu kolmesta mielenkiintoisesta puheenvuorosta: TikTok-idoli ja nuoriso-ohjaaja Sakke King (Sakarie Ahmed Nuur) kertoo omista kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa sekä siitä, millainen vaikutus somella on ollut hänen elämäänsä ja kohtaamisiin nuorten kanssa. Elina Vainikainen tuo puheenvuorossaan esille, millaisia ovat syrjimättömät ja inklusiiviset puhetavat ja miten niitä voi tunnistaa kasvatuksen arjessa. Maryam "Mellu" Abuzaid-Ryu avaa sarjakuvien merkitystä erilaisuuden näkyville tuomisessa ja sen vaikutuksia empatian ja ymmärryksen lisäämiseen.

Seminaarin aamupäivän aiheita voi syventää iltapäivän työpajoissa (klo 12–16), joita ovat vetämässä aamupäivän puhujat. Näiden lisäksi ohjelmassa on Oulun lastenkulttuurikeskuksen Antti Haarasen vetämä Uutistyöpaja sekä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin elokuvanäytös Parents vs. Influencers (Italia/Espanja 2021). Näytöksessä on mukana asiantuntijavieras. Huomaathan, että osaan työpajoista on rajallisesti paikkoja.

Luova luokka -seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Seminaari järjestetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä. Järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501