Siirry sisältöön
26.03.2021

Flow Production lukee Helen Mirrenin julistuksen Maailman teatteripäivän kunniaksi

Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa Maailman teatteripäivää vietetään lauantaina 27.3. Teatterin tiedotuskeskus haastoi Vuoden teatteriksi 2020 valitun oululaisen Flow Productionin tuottamaan videon Maailman teatteripäivän julistuksen pohjalta.

Katso Flow Productionin tekemä suomen- ja englanninkielellä luettu julistusvideo, jossa esiintyvät sirkustaiteilijat Katariina Alalääkkölä ja Jared van Earle. Lukijoina taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula ja Flow ry:n hallituksen puheenjohtaja Janne-Pekka Manninen. Videon toteutus: ValveLive.

Videon löydät muun muassa Teatterin tiedotuskeskuksen YouTube-kanavalta:  
Maailman teatteripäivän julistus 2021 – World Theatre Day Message 2021 (YouTube).

Voit katsoa videon myös ValveLivestä.

Helen Mirrenin kirjoittama julistus:

"Esittävä taide on kokenut kovia viime aikoina. Monet taiteilijat, teatteriammattilaiset ja tekniset työntekijät ovat joutuneet kamppailemaan alalla, joka on jo muutenkin täynnä epävarmuutta.

Kenties juuri jatkuvassa epävarmuudessa eläminen on antanut heille vahvuutta, nokkeluutta ja rohkeutta selvitä tästä pandemiasta.

Näissä uusissa olosuhteissa heidän mielikuvituksensa on luonut kekseliäitä, viihdyttäviä ja tunteikkaita tapoja olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa myös internetin tarjoamien mahdollisuuksien avulla.

Tarinankerronta on ollut osa ihmisyyttä koko ihmiskunnan historian ajan. Hieno teatteritaiteemme elää meissä aina.

Kirjoittajien, suunnittelijoiden, tanssijoiden, laulajien, näyttelijöiden, muusikoiden ja ohjaajien luovuus ei tule koskaan tukahtumaan. Tämä luovuus nousee pian uuteen kukoistukseensa ja auttaa meitä entistä paremmin ymmärtämään yhteistä maailmaamme.

Maltan tuskin odottaa!"

Lisätietoa: Maailman teatteripäivä (tinfo.fi)

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501