Siirry sisältöön

ValveLive – oululaista kulttuuria verkossa

Tervetuloa ValveLiveen! ValveLive kokoaa yhteen osoitteeseen virtuaaliesityksiä sekä kotisohvalla koettavia kulttuurielämyksiä ja -tekemistä. 

Linkkejä ja vinkkejä -alisivulta löydät kootusti menneiden esitysten, erilaisten kulttuuritallenteiden, elämysten ja tekemisten pariin!

Videoita voit seurata myös Youtube-kanavaltamme.


ValveLivessä ma 8.3. klo 18:

Liisa Louhelan Kaikkeus on meidän -kirjan julkistamistilaisuus 

Tilaisuus on katsottavissa ValveLiven Youtube-kanavalla >>

Liisa Louhelan tuoreen Kaikkeus on meidän -romaanin (WSOY, 2021) julkistamistilaisuutta juhlistetaan ValveLivessä naistenpäivänä 8.3. klo 18. Maksuton etätapahtuma toteutetaan kirjailija Essi Kummun ja Louhelan välisenä keskustelutilaisuutena, jossa kirjailijat keskustelevat kirjan lisäksi rakkaudesta, rajoista, vapaudesta ja vallankäytöstä niin 1930-luvulla kuin tämän päivän kirjallisuuden kentälläkin. 

Liisa Louhelan esikoisromaani Kaikkeus on meidän on väkevä ja riipaiseva romaani omapäisen nuoren naisen kohtalosta, kun yhteisön luomat paineet ja omat toiveet menevät ristiin. Kirja kuvaa romanien ja pääväestön suhteita 1930-luvun Kainuussa. 

”Kun Reeta ja Tenho kohtaavat Kainuussa kesällä 1938, aika ei ole otollinen valtaväestöön kuuluvan naisen ja kiertävän romanimiehen suhteelle. Elämänjanoinen ja hurmaavan epäsovinnainen Reeta haaveilee vaarojen takaisesta maailmasta ja vapaammasta elämästä. Häntä kuitenkin paheksutaan pitäjässä, jonka väki käy seuroissa ja uskoo enteisiin. Myös aikakauden äärimmäiset aatteet kulkeutuvat kylille ja ihmisarvo mitataan syntyperän mukaan.”

Lisätietoa teoksesta löydät kustantamon sivuilta.

Julkistamistilaisuus on katsottavissa ValveLiven Youtube-kanavalla sunnuntaihin 21.3. saakka.

 


Menneet esitykset sekä lisää kulttuuria kotisohville Linkkejä ja vinkkejä -sivulta >>