Siirry sisältöön
03.09.2020

Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietetään jälleen 28.9.–2.10.

Elokuva kuuluu kouluun!

Kaikille kouluille avointa ja maksutonta Koulujen elokuvaviikkoa vietetään jälleen valtakunnallisesti 28.9.–2.10.2020. Viikon aikana kouluille tarjotaan verkon kautta mieleenpainuvia elokuvaelämyksiä, kaikkiin eri oppiaineisiin sopivia kamerakynätehtäviä ja vinkkejä oman elokuvan tekemiseen omassa luokassa. Tänä vuonna mukaan kutsutaan myös esi- ja alkuopetuksen ryhmät sekä ruotsinkieliset koulut. Elokuvaviikkoon osallistuminen on oiva tapa tarjota laadukasta ja monipuolista elokuvakasvatusta omalle luokalle. 

Kaikki sisällöt ovat maksuttomia ja ne löytyvät kootusti osoitteesta elokuvaviikko.fi
Elokuvaviikkoa koordinoidaan kulttuuritalo Valveella.

Tunteita ja tiikereitä
Tarjolla on lyhyitä animaatioelokuvia sekä lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia pienimmille oppijoille. 3.–6. luokille esitetään upea ja tunteisiin pureutuva Supa Modo (Saksa/Kenia 2018, 74 min), maaginen Sininen tiikeri (Tšekki 2012, 92 min) sekä kotimaiset helmet Lumikuningatar (1986, 88 min) ja Iris (2011, 74 min). Ruotsinkielisille 3.–6. luokille tarjolla on Antboy (Tanska 2013, 77 min). Yläkouluikäiset pääsevät katsomaan nuorten välisistä suhteista kertovan draamakomedian Se uus tyyppi (Ranska 2015, 80 min). Elokuvaviikolla voi katsoa myös aiemmilta vuosilta tuttuja kotimaisia klassikkoelokuvia.

Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan ja opettajan tulee tilata katsomista varten salasana. Salasanalomake ja tarkemmat esitystiedot löytyvät jokaisen elokuvan yhteydestä. Tutustu elokuvaviikon ohjelmistoon kootusti tämän linkin kautta: www.elokuvaviikko.fi/ajankohtaista.

Elokuvantekijän virtuaalivierailu kaikkiin yläkouluihin
Tiistaina 29.9. klo 13–14 elokuvaviikko tuo yläkouluihin elokuvantekijöiden kouluvierailun livestriiminä! Elokuva-alan kotimaiset tähdet ohjaaja Oskari Sipola ja näyttelijä Mimosa Willamo kertovat työstään ja vastailevat kysymyksiin livenä! Oskarille ja Mimosalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä verkkolomakkeen kautta.

Elokuvaviikko on saavutettava
Yleisön pyynnöstä huippusuosituista lasten ja nuorten tekemistä lyhytelokuvista on tuotettu kaksi kuvailutulkattua ja tekstitettyä versiota. Myös etäopetuksessa olevat oppilaat voivat osallistua elokuvaviikkoon katsomalla elokuvia ja tekemällä vaikkapa elokuvaviikon toiminnallisia kotitehtäviä!

På Svenska
Skolornas filmvecka är en kostnadsfri temavecka kring filmfostran, som riktar sig till alla grundskolor i Finland. Filmveckan firas nationellt den 28.9–2.10 2020. I år är samarbetar filmveckan med svenskspråkiga Filmkamraten och erbjuder på så sätt, för första gången, också svenskspråkigt filmpedagogiskt material! Årskurserna 3–6 kan via Filmkamraten se och jobba med filmen Antboy. Både filmen och det skojiga filmpedagogiska materialet, som också det är i filmform, finns på nätet och är gratis att använda. Bekanta dig med Antboy via denna presentationsvideo och läs hur du ska gå till väga för att få se och jobba med filmen tillsammans med dina elever: https://www.elokuvaviikko.fi/alakoulun-elokuvaviikko/koetaan/pa-svenska-filmkamraten/

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501