Siirry sisältöön
04.06.2020

Tanssimuisteluvideoita ikäihmisille

Oulun kaupungin yleiset kulttuuripalvelut on tuottanut Tanssin muistoni -videoita ikäihmisten yksiköihin ja kotihoitoon. Videot on julkaistu ValveLivessä ja ne ovat vapaasti katsottavissa elokuun 2020 loppuun saakka.

Yhdessä asiantuntijoiden kanssa suunnitellut kuusi videota sopivat erikuntoisille, ja myös vuoteessa oleville on omansa. Videot sopivat hoiva-, palvelu- ja asumisyksiköissä sekä kotihoidossa oleville ikäihmisille. Videot on tehnyt tanssitaiteilija Päivi Mettovaara, ja ne on suunniteltu yhteistyössä Intiön Hoivan ohjaaja Riikka Tuohinon ja toimintaterapeutti Auli Karhun kanssa.

Videot sisältävät tanssiin ohjausta ja muistojen herättelyä tekstien kautta (videoiden tekstit ovat otteita Helmi Klemettisen päiväkirjasta 1930-luvulla). Sisällöissä on huomioitu ikäihmisten liikkumisrajoitteet, jaksaminen sekä muistisairauden tuomia haasteita. Erikuntoisille suunnatuista videoista löytyy omansa vuoteessa oleville, istualtaan tehtäväksi sekä heille, jotka voivat myös nousta seisomaan tai seisoa tuetusti. Videoiden kesto on n. 20 min per video.

Videot ValveLive-sivuilla >>

Suora linkki videoihin Youtubessa >>

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501