Siirry sisältöön
27.03.2020

Uusi ValveLive – kulttuuria verkossa -palvelu avautuu maanantaina 30.3. Soivan Siilin livekonsertin myötä

ValveLive kokoaa yhteen osoitteeseen virtuaaliesityksiä sekä kotisohvalla koettavia kulttuurielämyksiä ja -tekemistä. Sivu avautuu tulevana maanantaina 30.3., ja sen avajaisesityksenä soi klo 10 alkava Soiva Siili Striimipirtissä -livekonsertti. Sivu tulee löytymään osoitteesta www.kulttuurivalve.fi/valvelive.

ValveLive tulee toimimaan paitsi livekonserttien ja -esitysten estradina myös erilaisia linkkejä ja sisältöjä kokoavana vinkkipankkina. Sisältöjen osalta tehdään yhteistyötä Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden ja laajan kulttuuritoimijajoukon kanssa. Keskiössä ovat oululaiset taiteen ja kulttuurin tekijät sekä esiintyjät. Tarkoitus on edistää uudenlaista yhteisöllisyyttä ja luoda etätekemisen mahdollisuuksia niin kulttuurin tekijöille kuin kokijoillekin.

– Sivulla julkaistaan kevään aikana live-striimauksina keikkoja ja esityksiä, joista osa jouduttiin peruuttamaan koronavirusepidemian vuoksi. Lisäksi nostamme esiin muita tuoreita taltiointeja ja arkistojen helmiä. Tarkoitus on, että oululaiset kulttuurin ystävät pääsevät tässäkin tilanteessa nauttimaan monipuolisista kulttuurielämyksistä, kulttuuritalo Valveen vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö kertoo.

Keikkojen ja konserttien lisäksi suunnitelmissa on muun muassa etätaidenäyttelyitä, teatteria sekä kuratoituja soittolistoja ja musiikkivideoita.

– Kaupungin taide- ja kulttuuritoimijat ovat jo olleet aktiivisia nopeasti muuttuneessa tilanteessa. Sivujen ensiesitys, koko perheelle sopiva Soiva Siili Striimipirtissä -konsertti, oli sovittuna jo ennen kuin ValveLiven suunnitelma valmistui. Halusimme kuitenkin tarjota kokoavan kanavan, jonka kautta toiminta on helppo löytää ja sisällöt saavuttavat yhä useamman, Sikiö sanoo.

– Toivomme että ValveLive-sivu ja sen esiin nostamat sähköiset kulttuurisisällöt tuovat iloa, apua ja hyvinvointia koteihin tänä erilaisena keväänä.

 

Maanantain 30.3. Soiva Siili Striimipirtissä -konsertin ovat mahdollistaneet LähiTapiola Pohjoinen sekä Eija ja Veikko Lesosen Säätiö. Soiva Siili Striimipirtissä -Facebook-tapahtumaan pääset tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen).

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501