Siirry sisältöön
26.03.2024

Lumotut sanat – lasten nuorten sanataideviikkojen ohjelmisto on julkaistu

Lumotut sanat tuo kevään tullessaan: jo 18. kertaa järjestettävää festivaalia vietetään 20.4.–2.6.2024. Tänä vuonna festivaali juhlii erityisesti runoutta ja Kirsi Kunnasta. Ohjelmisto löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta lumotutsanat.fi.

Vuoden 2024 Lumotuissa sanoissa juhlitaan rakastetun runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa. Valvegalleria muuttuu elämykselliseksi Runo-olohuoneeksi, jossa vierailija saa eläytyä runojen maailmaan niin katsellen kuin itse tehden. Kunnaksen runot hehkuvat näyttelyssä kahden lumoavan nykykuvittajan tulkitsemina: esillä on Jani Ikosen kuvia juhlakirjasta Haitulan taikahattu (2024) sekä festivaalin vuoden kuvittajana toimivan Silja-Maria Wihersaaren kuvia teoksesta Tiitiäisen metsä (2020). Runo-olohuoneessa näkyy myös festivaalin oman kuvataiteilijan Tiina Paason kädenjälki.

Festivaalin koko ohjelmiston löydät sivulta lumotutsanat.fi tai painetusta käsiohjelmasta, joka on jaossa muun muassa kulttuuritalo Valveella. Iso osa ohjelmasta on maksutonta. Lipunmyynti maksullisiin tapahtumiin avautuu pian pääsiäisen jälkeen perjantaina 5.4.

Avajaisten juhlaa ja odotettuja sisältöjä

Varaslähtö festivaalille otetaan Valveen ja kahvila-ravintola Paljetin yhteisessä Art goes afterwork -tapahtumasarjassa perjantaina 12.4. klo 17–17.45, jolloin vieraaksi saapuu kempeleläinen kirjailija sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Aino Leppänen. Varsinaisesti Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot avataan lauantaina 20.4. koko perheen Sanakarnevaalilla, jota vietetään kahvila-ravintola Valveen Paljetissa sekä valvegalleriassa klo 15–17. Karnevaalipäivä on täynnä taidetta ja tekemistä – mukana on muun muassa vuoden kuvittaja Silja-Maria Wihersaari.

Yksi odotetuista sisällöistä on festivaalin tarjoamat maksuttomat opastetut kierrokset ja työpajat Valvegallerian näyttelyssä. Kierroksia järjestetään tänä vuonna 7.–30.5., ja niihin voi ilmoittautua ti 9.4. alkaen. Opastetut kierrokset ja työpajat ovat avoimia varhaiskasvatusryhmille, kouluille, oppilaitoksille, erityisryhmille, ikäihmisille ja kaikenlaisille muillekin porukoille – myös eritysryhmät ovat lämpimästi tervetulleita! Sanataideopettajat räätälöivät sisällöt kullekin ryhmälle sopiviksi.

 

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot on vuosittain järjestettävä moniviikkoinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä sanataiteen ympärille kietoutuva festivaali, johon liittyy kirjallisuuslähtöinen näyttely. Keväisten sanataideviikkojen aikana järjestetään kirjallisuustapahtumia ja erilaisia esityksiä, sanataidetyöpajoja ja koulutuksia, tavataan kirjailijoita sekä julkaistaan lasten ja nuorten kirjoittamia tekstejä. Tapahtuman järjestää Oulun lastenkulttuurikeskus.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501