Siirry sisältöön
13.03.2024

Huhtikuussa käynnistyvän Lumotut sanat -festivaalin vuoden kuvittaja on Silja-Maria Wihersaari

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestetään tänä keväänä 20.4.–2.6.2024.

Kuuden viikon ajan kulttuuritalo Valve on tulvillaan sanataideiloa: tarinoita, runoutta, työpajoja, taiteilijatapaamisia, näyttelyelämyksiä, esityksiä ja konsertteja. Festivaali haluaa tänäkin vuonna nostaa esiin kotimaista kuvitustaidetta: Festivaalin vuoden kuvittaja on oululaislähtöinen Silja-Maria Wihersaari.

Lumotut sanat -festivaalin vuoden kuvittajaksi on valittu oululaislähtöinen kuvittaja ja kuosisuunnittelija Silja-Maria Wihersaari (Tak). Hän on kuvittanut yli 20 lasten- ja nuortenkirjaa eri kustantamoille. Alkuvuodesta 2024 Wihersaaren kuvittama ja Taru Viinikaisen kirjoittama Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko (WSOY 2023) voitti lastenkirjallisuuden Arvid Lydecken -palkinnon.
”Kuvissani toistuvat usein samat teemat: yö- ja iltamaisemat, yksinolo, kukat ja satuhahmot. Yön salaperäisyys kiehtoo minua loputtomasti, ja usein huomaan luovani kuvia, joissa tunnelma kutsuu rauhoittumaan ja lepäämään. Kukat kukkivat kuvissa, keramiikassa ja kuoseissani runsaina ja värikkäinä, se lienee perintöä puutarhurivanhemmiltani”, Wihersaari kertoo.

Wihersaari kuvittaa sekä digitaalisesti että käsin. Useimmiten hänen unenomaiset maisema- ja kukkakuvansa syntyvät akvarelleilla ja guasseilla, ja kirjankuvituksia ja hahmoja hän työstää digitaalisesti käsintehtyä jäljitellen. Wihersaari kuvittaa useilla eri tyyleillä, mutta kuvitusten ydinelementtejä ovat satu ja leikki.

Festivaalin ohjelmassa juhlitaan Kirsi Kunnaksen elämäntyötä

Lumotuissa sanoissa juhlitaan tänä vuonna rakastetun runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa. Valvegalleriaan kasvaa elämyksellinen Runo-olohuone, jossa saa olla, lukea, kuunnella, katsella, etsiä, keksiä, kirjoittaa ja leikkiä runoja. Kokonaisuudessa on mukana myös vuoden kuvittaja Silja-Maria Wihersaaren kuvituksia kirjasta Tiitiäisen metsä. Vuoden kuvittajalla on festivaalilla myös kokonaan oma Unelmasaari-näyttely.

Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan viikolla 12. Iso osa ohjelmasta on maksutonta. Lipunmyynti maksullisiin tapahtumiin avautuu perjantaina 5.4.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501