Siirry sisältöön
10.03.2020

Flow Productions on Vuoden Teatteri 2020

Suomen Teatterit ry:n vuosittain myöntämä Vuoden Teatteri -palkinto on 9.3.2020 myönnetty Flow Productionsille!

Lisätietoa Suomen Teatterit ry:n tiedotteesta:

Suomen Teatterit ry:n vuosittain jakaman Vuoden Teatteri -palkinnon sai tänä vuonna oululainen esittävän taiteen tuotantoryhmä Flow Productions. 

Palkinnon jakoi raati, johon kuuluivat Vuoden Teatteri 2019 -palkinnon voittaneen ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen, Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen sekä näytelmäkirjailija Markku Hoikkala. Näin raati perustelee valintaansa:

”Flow Productionsin monitaiteelliset teokset muodostavat monipuolisen ohjelmiston, joka on samaan aikaan alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävä. Ryhmä osoittaa toiminnallaan, miten erilaiset tuotantomallit ja teokset pystyvät kytkemään yhteen erilaisia yleisöjä. Flow Productionsin toiminta on dialogista niin taiteessa kuin sen muussa toiminnassa. Tuotantoryhmä on onnistunut luomaan toimivan ja strategisesti kehittyvän toimintakonseptin, jonka ytimessä on yhteistyö esittävän taiteen toimijoiden kanssa. Kansainväliset huippuvierailut nykysirkuksen alalta, immersiiviset teokset, jotka käsittelevät esimerkiksi ihmisen luontosuhdetta ja paratiisin pakkomiellettä tai ottavat lähtökohdakseen villan materiaalina, tai näyttämöteokset, jotka käsittelevät mykkyyttä, tuovat esiin Flow Productionsin toiminnan laaja-alaisuutta ja taidokasta kuratointia.

Flow Productions rikastuttaa Oulun kulttuurielämää monin tavoin tekemällä yhteistyötä kaikkien merkittävien paikallisten tahojen, kuten Oulu Sinfonian ja Oulun lastenteatterifestivaalin kanssa. Flow törmäyttää saattaen Taidetestaajat-nuoria kansainvälisen nykysirkuksen huippujen henkeäsalpaaviin esityksiin tai muita Valve-kulttuurikeskuksen vierailijoita taiteita yhdistäviin installaatioihin. Ohjelmiston jokainen elementti puolustaa paikkaansa, vierailuista omiin aihe- ja yhteisölähtöisiin teoksiin, ja kokonaisuudesta syntyy kutsu löytöretkelle taiteen upottaviin maailmoihin.”

Flow Productions on tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan johtama tuotantoryhmä, joka tunnetaan elämyksellisistä monitaiteellisista näyttämöteoksista, immersiivisistä, paikkasidonnaisista teoksista sekä Flow-sirkus-esityssarjasta, jonka myötä Oulussa nähdään niin kotimaisia kuin ulkomaisia nykysirkuksen huippuja. Flow Productionsin kotinäyttämö sijaitsee Kulttuuritalo Valveella. Ryhmän toimintaa rahoittavat Oulun kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

”Olemme valtavan iloisia siitä, että kaltaisemme pieni taidetoimija huomioidaan näin merkittävällä palkinnolla. Se, että työmme koetaan tärkeäksi ja vahvuuksiamme tällä tavoin palkinnon perusteluissa nimetään, kannustaa todella paljon. Kiitollisina jatkamme intohimoista työtämme esittävien taiteiden hyväksi”, kertoo palkinnon vastaanottanut Yli-Maunula.

http://www.suomenteatterit.fi/2020/03/flow-productions-on-vuoden-teatteri-2020/

Aiheesta löytyy uutinen myös kaupunkimedia Mun Oulusta.

Aihe on esillä myös Tanssin Tiedotuskeskuksen sivuilla julkaistussa artikkelissa.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501