Siirry sisältöön
01.02.2024

Juha Allan Ekholmin BOTANICAL GARDEN – PUPUJEN SILTA avautunut Galleria Oskari Jauhiaisessa

Galleria Oskari Jauhiaisessa Kiimingissä on avautunut Juha Allan Ekholmin näyttely ja tilateos.

Juha Allan Ekholm: BOTANICAL GARDEN – PUPUJEN SILTA
1.2.–9.3.2024, Galleria Oskari Jauhiainen
Kirjastokuja 1, 90900 Kiiminki

Ekholmin installaatiossa kasvit ovat arjen käyttöesineitä, jotka on valmistettu muovista, ja muut esineet sarjatuotantoa edustavasta teollisesta keramiikasta ja valmiskoristeista. Valokuvataiteestaan tunnetun taiteilijan teoksissa tilan käytön voi nähdä osana taiteen ja katsojan välistä vuoropuhelua. Arjen puutarhaesineet ilmentävät elämän imitaatiota valmistuotannon maailmassa.

Valokuvalähtöinen prosessi on alkanut kuvaamisena julkisissa tiloissa, marketeissa ja virastoissa. Tilataiteen keinoja hyödyntävä valokuvataiteilija halusi näyttelystään lopulta tilateoksen. Näyttelyn muutamat valokuvat ovat toisaalta oma sarjansa, toisaalta tämän näyttelyn lähtökohta. Juha Allan Ekholmin installaatioissa oman aikamme synteettiset eläinhahmot kertovat katsojalle lohduttomuuden tilasta itse kertomuksen jäädessä katsojalle avoimeksi. Näistä esimerkkinä näyttelyn nimikkoteos PUPUJEN SILTA.

"Toisin kuin moni muu taiteilija, minä valmistan uusia teoksia rakentamalla näyttelyitä. Ideani heräävät henkiin, kun teokset kohtaavat tilan. Rakennan näyttelyitä tiloihin, jotka kiinnostavat minua. Niiden luonne ja erityispiirteet vaikuttavat myös teosteni tulkintaan näyttelytilojen muuttuessa teosten osaksi ja tilojen keskustelukumppaneiksi. Olen rakentanut BOTANICAL GARDEN:ia siten, että näyttely koostuu kertomuksista. Niissä sivutaan myös ajan jatkumoa länsimaisen taiteen ja kasvitieteen historiasta vaikka materiaali on muovia, koriste-esineitä ja valokuvia. Lopputulos on tilateos. Länsimainen kulttuurihistoria kulkee ajatuksena läpi teosten, mutta näyttely edustaa tätä hetkeä. Sitä miltä näyttää nyt. Muuta hetkeä taiteessa ei ole."

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501