Siirry sisältöön
24.01.2024

Valveen alkuvuoden ohjelmistossa niin sirkusta, elokuvia, teatteria kuin konserttejakin

Tällä viikolla Valvesalissa kautensa avaa Flow-sirkuksen esityssarja, jossa ensimmäisenä vierailee esinemanipulaatiota ja jongleerausta yhdistävä Meanwhile-teos (23.–26.1.).

Elokuvateatteri Studion monipuolisessa ohjelmistossa nähdään tällä viikolla Mizuki Tsujimuran bestselleriin perustuva japanilainen animaatio Lonely Castle in the Mirror (26.1.–1.2.). Helmikuussa Studioon saapuu puolestaan Golden Globe -palkittu Barbie (9.–15.2.).

Helmikuussa talossa vietetään taas festivaalia, kun ensi kertaa järjestettävä Elläimmellistä menua – Noin kolomen päivän festari (8.–11.2.) valtaa Valvesalin ja Valvenäyttämön. Uudella, pääasiassa lapsille ja perheille suunnatulla festarilla on tarjolla mm. yhteiskonsertti lastenmusiikkiyhtyeiltä Pentti Punkin Syntymäpäivät, Maailman vahvin pupu ja Soiva Siili. Ohjelmistossa on lisäksi teatteri Akseli Klonkin näytelmiä sekä Soivan Siilin Hannun eläinlapset -esitys, joka on kuin soiva valokuvanäyttely. Aikuisemmalle yleisölle ohjelmistosta löytyy Peltokurjen ja HietaKetun yhteiskonsertti Iltaelläimet sekä Badwoman -työryhmän ja Akseli Klonkin upouusi näytelmä En lähde täältä milloinkaan.

Myös Valveen kaupunginosakulttuurin ohjelmistosta löytyy musiikkielämyksiä yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa: Haukiputaan Teatterikuopalla kuullaan Polenta-yhtyeen konsertti 9.2. (Jazz & Etno -sarja) sekä Tuomo Uusitalo Trion konsertti 21.3.

Kahvila ja galleriat kutsuvat vierailulle matalalla kynnyksellä

Gallerioissamme on tuttuun tapaan esillä vaikuttava kattaus monipuolista taidetta. Parhaillaan Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa on esillä Eriz Morenon Minun väestönsuojani -näyttely. Valvegalleriassa voi tutustua Oulun Taitelijaseuran uusien jäsenten teoksiin, ja Sarjakuvagalleria!ssa on nähtävissä Emilia Laatikaisen omaelämänkerrallisen teoksen Ei ois susta uskonu -originaalinäyttely. Seuraavat korttelin gallerioiden avoimet näyttelyopastukset järjestetään torstaina 15.2. ja 14.3. klo 17! Näyttelyihimme on vapaa pääsy. Kahvila-ravintola Valveen Paljetissa rentoa menoa ja kulttuuri- sekä musiikkimaistiaisia tarjoavat erityisesti perjantaiset Art goes Afterwork -tapahtumat ja Albumiklubit.

Kattavat tiedot Valveen tammi–maaliskuun tapahtumista on koottu alkuvuoden tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella muissa jakelupisteissä. Tulevaan ohjelmistoon sekä muuhun toimintaamme voi tutustua myös sivulla kulttuurivalve.fi. Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataide- ja elokuvakoulun kerhoista sekä kulttuurihyvinvoinnin ryhmistä löydät lisätietoa myös osoitteesta kuntapalvelut.fi/valve.

 

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Tapahtumien ja esitysten lisäksi Valve tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja taideopetusryhmiä eri kohderyhmille. Valveella toimii Oulun lastenkulttuurikeskus, ja toimintaan kuuluu myös kaupunginosakulttuurin ja kulttuurihyvinvoinnin kehittäminen koko Oulun alueella. Monipuolinen yhteistyö eri taiteenalojen yhdistysten ja ammattilaisten kanssa on keskeinen osa kaikkea toimintaa.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501