Siirry sisältöön
28.08.2023

Ilmoittaudu mukaan monitaiteelliseen Huolenpidon piirit -tapahtumaan 23.9.2023

Oulussa järjestetään lauantaina 23.9.2023 monitaiteellinen Huolenpidon piirit -tapahtuma, joka kokoaa yhteen tutkijoita, taiteilijoita, kansalaisjärjestötoimijoita sekä muita aiheesta kiinnostuneita.

WAUHAUS X Aliisa Talja – Huolenpidon piirit
La 23.9.2023 klo 13–19. Vapaa pääsy.
Bussikuljetus: kulttuuritalo Valve (Hallituskatu 7) klo 12.30, paluu n. klo 19.30.
ESITYS ON LOPPUUNVARATTU

Huolenpidon piirit on helsinkiläisen monitaiteellisen WAUHAUS-kollektiivin ja monitaiteilija Aliisa Taljan luoma konsepti: esityksellinen tapahtuma, ravitseva keidas ja levon leiri, jossa keskitytään huolenpitoon emotionaalisten, sosiaalisten ja ekologisten kriisien keskellä. Tapahtuma tarjoaa moninaisia näkökulmia huolenpitoon ja hoivaan; niitä tarkastellaan suhteessa itseen, yhteiskuntaan sekä maaperään. Tilaisuudessa kokoonnutaan moninaisen tiedon ääreen puheenvuorojen, harjoitteiden ja esityksellisten osuuksien muodossa.

Huolenpidon piirit -tapahtuma on suunnattu ihmisille, jotka tahtovat edistää yksilön, yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvointia esimerkiksi taiteensa kautta joko yksityishenkilönä tai osana järjestöä, instituutiota tai yhteisöä. Ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet huolenpidon harjoittamisesta ja edistämisestä yhteiskunnallisen vaikuttamisen lähtökohtana ja tavoitteena. Ihmisille, jotka kaipaavat ja etsivät korjaavampia tapoja reagoida tuhoon ja tuhoavaan politiikkaan.

Jokainen huolenpidosta kiinnostunut on tervetullut ilmoittautumaan mukaan

Huolenpidon piirit -tapahtuman vetävät monitaiteilija ja fasilitaattori Aliisa Talja sekä skenografi ja WAUHAUS-kollektiivin jäsen Samuli Laine. Osallistujilta odotetaan halua ja kykyä kuunnella ja katsella, osallistua yksinkertaisiin kehon tai mielen harjoitteisiin (ilman vuorovaikutusta), keskustella ohjatusti toisten osallistujien kanssa sekä reflektoida ja halutessaan kirjoittaa muistiinpanoja.

Toiveena on, että tapahtumassa kohtaisi moninaisiin elämänkokemuksiin ja -katsomuksiin perustuva tieto. Kaikki huolenpidon teemoista kiinnostuneet henkilöt iästä, toimintakyvystä, tai sukupuolesta ja sukupuoli-identiteetistä riippumatta ovat tervetulleita osallistumaan Huolenpidon piireihin.

Tapahtuman paikkaa ei kerrota ennakkoon, vaan paikka on osa kokemusta. Tilaisuuteen on bussikuljetus kulttuuritalo Valveelta. Tapahtuman kieli on suomi ja päivään sisältyy ruokailu. Osallistujamäärä on 40 henkilöä.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan 17.9. mennessä.
ESITYS ON LOPPUUNVARATTU

Huom! Tapahtuma on kokonaisuus, ja sen eri osiot täydentävät toisiaan. Osallistujien toivotaan sitoutuvan tapahtumaan koko sen keston ajaksi (6 tuntia).

Tietoa työryhmästä

Aliisa Talja on monitaiteilija ja fasilitaattori, joka käsittelee työssään suhteisuuden, läheisyyden ja huolenpidon kysymyksiä. Aliisalla on vuosien kokemus kollektiivisesta toiminnasta, työpajojen järjestämisestä sekä feminististen toimintatapojen tutkimisesta ja kehittämisestä.

Samuli Laine on skenografi ja esitysten tekijä sekä WAUHAUS-kollektiivin ja Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen. Viime aikoina Samulia ovat kiinnostaneet utopiat, talous ja puutarhanhoito.

WAUHAUS on Helsingistä käsin toimiva monialainen taidekollektiivi. WAUHAUSin työt asettuvat usein eri taiteenalojen väliin ja voivat tapahtua hyvin erilaisissa tiloissa. Teoksia on nähty niin pienissä black box -teattereissa ja kaupunkitiloissa kuin suurella urheilustadionilla ja Kansallisteatterin päänäyttämöllä. WAUHAUSin jäsenet ovat skenografi Laura Haapakangas, ohjaaja Juni Klein, skenografi Samuli Laine, äänisuunnittelijat Jussi Matikainen, koreografi Jarkko Partanen, mediataiteilija Jani-Matti Salo, äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo ja tuottaja Julia Hovi.

Tapahtuman konsepti, käsikirjoitus ja fasilitointi: Aliisa Talja ja Samuli Laine
Valo- ja tilasuunnittelu: Samuli Laine ja Aliisa Talja
Äänisuunnittelu: Tatu Vanhatalo
Tekninen tuotanto: Tatu Vanhatalo
Graafinen suunnittelu: Samuli Laine

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö ja Otto A. Malm lahjoitusrahasto.

Huolenpidon piirit toteuttavat yhteistyössä WAUHAUS-kollektiivi, Oulun kaupungin kulttuuripalvelut ja ANTI – Contemporary Art Festival. Vastaava tilaisuus toteutetaan noin viikkoa aiemmin Kuopiossa osana ANTI – Contemporary Art Festivalia.

Lisätietoja:
Vastaava tuottaja Ari-Matti Lappalainen, kaupunginosakulttuuri
p. 040 350 9679
ari-matti.lappalainen(at)ouka.fi

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501