Siirry sisältöön
14.08.2023

Näyttelyopastus kertoo tarinoita teosten takaa

Valveen korttelin gallerioissa kuukausittain järjestettävä avoin näyttelykierros on mahdollisuus niin kävijöille kuin taiteilijoillekin.

Opastettu kierros, jolla on mukana taiteilijoita, on ainutlaatuinen tilaisuus syventää näyttelykokemusta.
“Teokset avautuvat paljon näyttelytekstejä syvemmin, kun pääsee kuulemaan tarinoita niiden taustalta”, Oulun Taiteilijaseura 63 ry:n toiminnanjohtaja Satu Alajoki kertoo.

Vapaapääsyisiä kierroksia, jotka vierailevat Valveella sijaitsevien näyttelytilojen lisäksi Oulun Taiteilijaseuran gallerioissa naapurissa, on järjestetty yhdessä jo usean vuoden ajan. Matalan kynnyksen tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua useampaan näyttelyyn yhdellä kertaa.

”Nämä ovat rentoja ja vapaamuotoisia tilaisuuksia, joista olemme saaneet paljon hyvää palautetta. Kierroksella saa kysellä ja jutella, ja seurueeseen voi liittyä mukaan myös kesken opastuksen”, Photonorth – Pohjoisen valokuvakeskuksen tuottaja Taija Jyrkäs sanoo.

Kahdeksan galleriaa yhdellä kierroksella

Näyttelykierrokset järjestetään kerran kuukaudessa, torstaisin klo 17. Kierros vierailee kahdeksassa näyttelytilassa: Galleria 5:ssa, ARTtilassa ja Pimentossa Oulun Taiteilijaseuralla sekä Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa, Kuukauden kuvat -aulagalleriassa, Valvegalleriassa, Sarjakuvagalleria!ssa ja kahvila-ravintola Valveen Paljetin näyttelytilassa kulttuuritalo Valveella. Kierros lähtee aina liikkeelle Kulttuurilehtigalleriasta Valveen ala-aulasta.

Runsauden vuoksi kierroksella on joka kerta uudet sisällöt. Taiteilijoita on mukana omien mahdollisuuksiensa mukaan, ja myös he ovat kiittäneet kierroksista.

”Yleisölle tämä on hyvä mahdollisuus tavata taiteilijoita, mutta myös taiteilijoille on tärkeää kohdata yleisöä. Kierrokset ovat usein varsin vuorovaikutteisia”, Jyrkäs kertoo.

Taiteilijoiden lisäksi kierroksilla on mukana gallerioiden henkilökuntaa.

Syyskauden alkaessa gallerioiden näyttelyohjelma on tutun monipuolinen: Pohjoisella valokuvakeskuksella on esillä valokuvataiteilija Jussi Puikkosen suomalaista korttelirallikulttuuria ja aikuistumisriittejä käsittelevä Pilluralli sekä paikallisten kuvaajien näyttelyihin keskittyneessä aulagalleriassa Pasi Räsämäen Urbaario – kokoelma kaupunkilöytöjä. Oulun Taiteilijaseuralla on esillä Sofi Häkkisen Nää on totta samaan aikaan, joka tutkii ihmistä veistosten ja videoiden keinoin, sekä Antti Tolvin Etäisyys ja lämpö ja Raija Korppilan Keidas. Valvegallerian valtaa perinteisesti Oulun Musiikkivideofestivaalit.


Syyskauden 2023 näyttelykierrokset

Syksyn näyttelykierrokset Valveen korttelin gallerioissa järjestetään torstaisin 17.8., 21.9., 19.10., 9.11. ja 14.12. Kierrokset lähtevät klo 17 Valveen ala-aulasta.


 

Kuva: Inka Koutaniemi
Kuvassa Taija Jyrkäs (vas.) ja Satu Alajoki.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501