Siirry sisältöön
31.07.2023

Kulttuuritalo Valveen syyskausi on käynnistynyt!

Kulttuuritalo Valve on avautunut syyskauteen, joka on tapahtumien osalta tutun festivaalintäyteinen. Festivaalisyksyn aloittaa Oulu Pride (31.7.–6.8.), joka tuo taloon muun muassa keskustelutilaisuuden ja erilaisia työpajoja.

Elokuussa Valveella on luvassa runsaasti ohjelmaa lapsille ja perheille, kun Oulun juhlaviikkojen Lasten elämysten elokuu tarjoaa matalan kynnyksen kulttuuritapahtumia kuun jokaisena lauantaina. Näiden lisäksi Valvesalin elo- ja syyskuuhun mahtuu niin teatteria, tanssia kuin sirkustakin. Viimeisimmästä vastaa tietysti Flow-sirkus, jonka ohjelmassa on ilma-akrobatiaa ja nykymusiikkia yhdistävä Pinch Pleat (18.–20.8.) sekä yhteistyössä Lumo-Companyn kanssa esitettävä moniaistinen AER (1.–8.9.). Tanssia taloon tuo erityisesti OuDance-festivaali (13.–17.9.), joka juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.

30. kertaa järjestetään myös Oulun musiikkivideofestivaalit (24.–27.8.), joka lupaa neljä päivää audiovisuaalista ilottelua musavideonäytöksien, dokumenttielokuvien, taidenäyttelyn ja muun oheisohjelman muodossa. Kirjallisuus- ja sanataideohjelmaa tarjoavat puolestaan sekä poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat (15.–20.8.) että Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtuma (8.–9.9.). Syyskuun päättää Suomen ainut kahdenkeskisen taiteen festivaali Kehä (29.–30.9.), jonka kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan.

Afterworkeja, näyttelykierroksia ja valokuvakävelyitä

Art goes Afterwork -tapahtumat tarjoavat tuttuun tapaan monipuolisia kulttuurimaistiaisia ja rentoa menoa perjantaisin klo 16–18 kahvila-ravintola Paljetissa. Kerran kuussa torstaisin (17.8. & 21.9.) järjestetään kaikille avoin näyttelykierros Valveen ja Oulun Taiteilijaseuran gallerioissa. Myös kevätkaudelta tutut englanninkielinen Art-being Family Club sekä valokuvakävelyt Meri-Toppilassa jatkuvat.

Tiedot Valveen elo- ja syyskuun tapahtumista – näyttelyistä, Studion elokuvista, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksistä sekä muista tilaisuuksista – on koottu juuri julkaistuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja pian myös muissa jakelupisteissä. Tulevaan ohjelmistoon sekä muuhun toimintaamme voi tutustua myös sivulla kulttuurivalve.fi. Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataide- ja elokuvakoulun kerhoista sekä kulttuurihyvinvoinnin ryhmistä löydät lisätietoa myös osoitteesta kuntapalvelut.fi/valve.

 

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Tapahtumien ja esitysten lisäksi Valve tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja taideopetusryhmiä eri kohderyhmille. Valveella toimii Oulun lastenkulttuurikeskus, ja toimintaan kuuluu myös kaupunginosakulttuurin ja kulttuurihyvinvoinnin kehittäminen koko Oulun alueella. Monipuolinen yhteistyö eri taiteenalojen yhdistysten ja ammattilaisten kanssa on keskeinen osa kaikkea toimintaa.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501