Siirry sisältöön
08.06.2023

Lumotut sanat -festivaali tavoitti yli 9100 kävijää!

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestettiin Oulussa 22.4.–4.6.2023. Festivaali toi kulttuuritalo Valveelle yhteensä 9130 näyttelyvierasta ja tapahtumakävijää.

Festivaalikevään iso tuotanto oli Valvegalleriassa esillä ollut näyttely ja nukketeatteriteos Ystävä joella, joka sai Oulussa ensiesityksensä. Lastenkirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Karoliina Pertamon samannimiseen kirjaan perustuva kokonaisuus jatkaa Oulusta Suomen kiertueelle, ja seuraavan kerran se nähdään Hämeenlinnassa Lasten taidefestivaali Hippaloilla elokuussa.

Lämminhenkinen ja kokemuksellinen Ystävä joella -näyttely toimi paitsi Loiskis ja kimallus! -nukketeatteriesityksen maailmana myös monien festivaalitapahtumien miljöönä kuuden viikon ajan.

”Tässä festivaalikeväässä aivan erityistä oli Ystävä joella -näyttelystä kumpuava lempeä levollisuus ja syvä kunnioitus luontoa kohtaan, minkä myös yleisö koki pysäyttävänä ja rauhoittavana. Oli hurjan mielenkiintoista nähdä ja kokea, kuinka kirjallisuuslähtöinen näyttelymaailma heräsi eloon myös nukketeatteriesityksen ja tarinallisen barokkikonsertin näyttämönä. Tällainen taidegallerian muuntautuminen immersiiviseksi esitystilaksi oli meille festivaalina aivan uutta ja taatusti jotain sellaista, minkä tutkimista jatkamme tulevina vuosina! Lumotut sanat löysi myös hienoja uusia taiteilijakumppaneita, kuten Oulun vanhan musiikin yhdistyksen, joiden kanssa toivomme yhteistyön jatkuvan”, Lumotut sanat -festivaalin taiteelliset johtajat ja Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala kertovat.

Sisältöä aidosti kaiken ikäisille

Ystävä joella näyttelyssä vieraili festivaalin aikana yli 8000 kävijää, joista lähes 2000 osallistui ohjattuihin työpajoihin tai näyttelyopastuksiin: toukokuun aikana näyttelyssä vieraili 94 varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukioiden ryhmää eri puolilta Oulua ja lähialueita. Ryhmistä moni halusi kokea näyttelyn luovan kirjoittamisen työpajassa, jossa tutustuttiin näyttelyyn sekä kirjoitettiin itse.

”Tänä vuonna muukin festivaaliohjelma tavoitti todella monen ikäistä yleisöä: kymmenet vauvaperheet löysivät festivaalilla BabySaunaan, lapsiperheiden ohjelmisto oli perinteisen monipuolinen ja myös nuorille ja aikuisille tarjottiin monenlaisia kirjallisia tapahtumia, kuten kaksi Art goes Afterworkia, Piilevät kaupungit -runotapahtuma, Lumottu ilta sekä Anniina Mikaman ohjaama sanataidekurssi”, Anttonen ja Inkala iloitsevat.

Lumottuja sanoja järjestää kulttuuritalo valveella toimiva Oulun lastenkulttuurikeskus, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sanataidefestivaali on ollut vuodesta 2007 saakka yksi sen suurista tuotannoista.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501