Siirry sisältöön
17.10.2019

Koulujen elokuvaviikkoa vietti ennätysmäärä oppilaita!

Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko kaikille perusasteen kouluille. Koko elokuvaviikon sisältö on kouluille tarjolla maksutta osoitteesta www.elokuvaviikko.fi. Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietettiin tänä vuonna 30.9–4.10.2019. Elokuvaviikon koordinaatiosta vastaa kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu.

Jo viidettä kertaa järjestetyllä elokuvan teemaviikolla tutustuttiin monipuolisesti elokuvataiteeseen ja -kulttuuriin. Perusasteen koulujen 1.–9. luokkien oppilaat eri puolilla Suomea tekivät omia elokuvia ja opiskelivat tuttuja oppiaineita elokuvan kielellä. Tänä vuonna elokuvaviikon painopisteenä oli elokuvien katsominen, mikä oli viikon suosituinta antia. Jopa yli 80 000 lasta katseli elokuvaviikon ohjelmistossa olevia elokuvia verkon välityksellä. Ammattilaisten tekemien elokuvien lisäksi parrasvaloihin pääsivät lasten ja nuorten itse tekemät lyhytelokuvat.

Elokuva kuuluu kouluun!

Ensi vuonna elokuvaviikkoa vietetään 28.9.–2.10.2020.

Teemaviikon tavoitteena on vakiintua osaksi kaikkien koulujen arkea toteuttaen samalla jokaisen Suomen perusasteen koululaisen oikeutta saada laadukasta elokuvakasvatusta. Elokuvaviikon sivuston aktiivisten käyttäjien määrät nelinkertaistuivat tänä vuonna aikaisempiin vuosiin verrattuna, mikä on selvä merkki siitä, että elokuvaviikon kaltaiselle toiminnalle on tarvetta.

Elokuvaviikon ohjelmistossa oli kotimaisten klassikkoelokuvien ohella tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia sekä lyhytelokuvia. Alakouluissa katsottiin lämminhenkinen Raparperimehua (Mark de Cloe, Alankomaat 2014). Yläkoululaiset pääsivät katsomaan koulukiusaamista käsittelevän elokuvan Kaduttaako? (Dave Schram, Alankomaat 2013). Mukana olivat myös yläkouluille suunnatut Pientä valoa (Alan Gomis, Ranska 2002) ja Koulut alkavat (Jacques Rozier, Ranska 1955).

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanketta rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501