Siirry sisältöön
24.09.2019

Lasten kulttuurikaupunki Oululta koottua tietoa kulttuuritapahtumista lapsiperheille

Lasten kulttuurikaupunki Oulu -kokonaisuuden kautta välitetään koottua tietoa kulttuuritapahtumista lapsiperheille. Tänä syksynä perheitä tavoitellaan yhteistyössä varhaiskasvatusyksiköiden kanssa, ja kampanja näkyy myös katujen varsilla.

Oulu on lasten kulttuurikaupunki: kaupungissa on jokaisena viikonloppuna kulttuuritekemistä lapsiperheille. Loppuvuoden tarjontaa on koottu Lasten kulttuurikaupunki Oulun kausiesitteeseen, joka on julkaistu tuttuun tapaan printtinä ja jota on jaossa mm. kaupungin kulttuurilaitoksissa sekä kirjastoissa. Esitteessä on keskiössä viikonlopputakuun tapahtumapoiminnat. Kattavammin ajankohtaisia tapahtumia ja toimintaa nostetaan esiin Lasten kulttuurikaupunki Oulun Facebookissa www.facebook.com/lastenkulttuurioulu.

Tänä syksynä julisteita ja esitteitä postitetaan myös varhaiskasvatuksen kulttuurivastaavien kautta päiväkoteihin ympäri Oulua. Lisäksi asiasta muistutetaan näyttävästi kaupunki-ilmoitustauluilla.

– Kun suunnittelimme tätä kokonaisuutta, kuulimme perheitä ja pienten lasten vanhempia. Printtiesite on helppo napata mukaan, ja se muistuttaa myös sähköisistä viestintäkanavista, joissa tietoa on esillä monipuolisesti ja ennen kaikkea kootusti. Se oli selkeä toive suurella osalla vastaajista, lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz kertoo.

– Tavoitteenamme on kertoa tapahtumista suoraan lapsille ja perheille, ja siksi pyrimme näkymään siellä, missä he liikkuvat. Toivomme että yhä useampi lapsi ja perhe löytää kulttuurikokemusten pariin. Samalla toki tarjoamme näkyvyyttä sille laajalle joukolle kulttuuri- ja taidetoimijoita, joiden kanssa yhdessä tämä kokonaisuus rakentuu, Tenetz lisää.

Lisätietoa Lasten kulttuurikaupunki Oulu -kokonaisuudesta sekä loppuvuoden viikonloppupoiminnoista löytyy verkkosivuilta www.lastenkulttuurioulu.fi.
Tapahtumapoiminnoissa on mukana niin monipuolisia esityksiä, tapahtuma- ja teemapäiviä kuin festivaalejakin. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja monet niistä myös maksuttomia. Tapahtumapoimintojen lisäksi www- ja Facebook-sivuilta löytyy vinkkejä oululaisista lastenkulttuurin käyntikohteista, toimijoista sekä taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksista.
Kokonaisuutta koordinoidaan kulttuuritalo Valveella.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501