Siirry sisältöön
04.04.2023

Valveen kevätkausi jatkuu monipuolisen kulttuuritarjonnan parissa!

Juuri julkaistu tapahtumaesite kokoaa tiedot näyttelyistä, Studion elokuvista, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksistä sekä muista tapahtumistamme huhtikuusta kesäkuuhun.

Valveella festivaaleja vietetään miltei vuoden jokaisena kuukautena, ja loppukevään ohjelmassa on Oulun lastenkulttuurikeskuksen oma suurtuotanto Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot (22.4.–4.6.2023), joka osaltaan täyttää Valveen näyttelyelämyksillä, erilaisilla esityksillä ja taiteilijatapaamisilla.

Valvesalin ohjelmassa on kevätkaudellakin niin tanssia, teatteria, konsertteja kuin sirkustakin. Ensi-iltatunnelmia juhlitaan muun muassa 27.4., kun JoJo – Oulun tanssin keskus tuo kotinäyttämölleen uuden oululaisen GÄNG GÄNG Companyn esityksen SUSI. Liisa Heikkisen koreografioimassa teoksessa omaa paikkaansa etsii suden ja syrjäytymisvaarassa olevan nuoren yhteen sulautuma. Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen Tanssia! -näytös (10.–11.5.) puolestaan on jo perinteeksi muodostunut näyteikkuna Suomen monipuolisimman tanssin ammattioppilaitoksen tarjontaan.

Konserteista Valvesaliin saapuu 22.4. Oulu All Star Big Band solistinaan maamme kitarahuippuihin kuuluva Timo Kämäräinen. Bright Size Life -konsertissa kuullaan kitaristilegenda Pat Methenyn tuotantoa. Toukokuussa on vuorossa Oulu Big Band, jonka Quiet Stars -konsertti (12.5.) vie kuulijansa perinteisen swingin sekä jazzin pariin. Toukokuussa 15.5. Valvesalissa vierailee myös Teatteri Totti koskettavalla, viittomakielisellä Rakkaus kenkälaatikossa -esityksellä, joka puhetulkataan suomeksi.

Elokuvia, näyttelyopastuksia ja kaupunginosakulttuurin tapahtumia

Elokuvateatteri Studiossa pyörii tuttuun tapaan tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävän Oulun elokuvakeskuksen monipuolinen ohjelmisto. Valvenäyttämöllä on käynnissä sekä 25-vuotiaan Teatteri Akseli Klonkin että pyöreitä juhlivan 60-vuotiaan Oulun ylioppilasteatterin kausi. OYT:n juhlavuoden toinen näytelmä Pussipiru saa ensi-iltansa 21.4.

Valveen ja Oulun Taiteilijaseuran gallerioiden näyttelyihin voi tutustua myös opastetusti kuukausittaisilla näyttelykierroksilla. Huhti–kesäkuun kierrokset järjestetään torstaisin 20.4., 25.5. ja 15.6. klo 17. Kaupunginosakulttuurin puolella meneillään on muun muassa Laulukudelmia-duon kirjastokiertue, joka vierailee viidessätoista Oulun kirjastossa 23.3.–20.4.

Lämpimästi tervetuloa tapahtumiin! Liput maksullisiin esityksiin ovat myynnissä Valveen lippumyymälässä (ilman kuluja) ja Ticketmasterissa (hintaan lisätään käsittelykulut ja tilausmaksu). Tuoreen tapahtumaesitteen voit napata mukaasi jo nyt Valveelta ja myöhemmin muistakin jakelupisteistä. Tulevaan ohjelmistoon voit aina tutustua myös verkkosivullamme kulttuurivalve.fi.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501