Siirry sisältöön
22.03.2023

Lumotut sanat -festivaalin ohjelmisto on julkaistu – teemoina luonto ja ystävyys

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestetään jälleen 22.4.–4.6.2023.

Ohjelmisto on nyt julkaistu ja löytyy festivaalin verkkosivuilta lumotutsanat.fi. Kuusiviikkoinen festivaali täyttää Valveen näyttelyelämyksillä, erilaisilla esityksillä ja taiteilijatapaamisilla.

Tänä keväänä Lumottujen sanojen kantavina teemoina ovat luonto, eläimet, maapallon monimuotoisuuden suojelu sekä ystävyys. Festivaalivuoden iso tuotanto on Valvegalleriaan rakentuva aivan uusi näyttely ja nukketeatteriteos Ystävä joella. Oulussa ensiesityksensä saava kokonaisuus perustuu pitkän linjan lastenkirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Karoliina Pertamon samannimiseen kirjaan. Sekä festivaalin että näyttelyn julisteissakin näkyvän ilmeen takana on puolestaan kuvittaja Emmi Jormalainen, jonka oma kuvitusnäyttely on festivaalin ajan esillä kahvila-ravintola Valveen Paljetissa.

Tänäkin vuonna festivaalin ohjelmistosta löytyy sisältöä kaikenikäisille vauvaperheiden pienimmistä alkaen. Iso osa ohjelmasta on maksutonta. Lipunmyynti maksullisiin tapahtumiin avautuu keskiviikkona 5.4.2023.

Estradilla myös lapset ja nuoret

Lumotut sanat -festivaalin monipuolisen ja laadukkaan ohjelmiston takana on iso joukko aikuisia lastenkulttuuriammattilaisia, mutta pääjärjestäjät huolehtivat siitä, että estradi annetaan myös lasten ja nuorten käyttöön. Erityisesti Naamiaisjuhlan ja Lumotun illan keskiössä ovatkin sanataidekoulun eri-ikäisten harrastajien tekstit.
”Lumotut sanat on lasten ja nuorten festivaali, ja meille on todella tärkeää, että myös heidän oma äänensä pääsee kuuluviin”, Lumotut sanat -festivaalin taiteelliset johtajat ja Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala kertovat.

Lumottuja sanoja järjestää kulttuuritalo valveella toimiva Oulun lastenkulttuurikeskus, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sanataidefestivaali on ollut vuodesta 2007 saakka yksi sen suurista tuotannoista.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501