Siirry sisältöön
25.04.2019

Lumotut sanat -festivaali käynnistyy la 27.4. – tarjolla sisältöjä monen ikäisille!

Lumotut sanat -festivaalin avajaisjuhlia vietetään tulevana lauantaina 27.4. kulttuuritalo Valveella. Runsaan lapsille, nuorille ja perheille suunnatun tarjonnan lisäksi kevään ohjelmistossa on muun muassa huippusuosittu sanataideohjaajakoulutus sekä Haluatko kirjailijaksi -seminaari aikuisyleisölle.

Myös festivaalin päätuotantona Valvegalleriaan rakentuva uusi elämysnäyttely Minä tykkään nyt – näyttely ilosta, surusta ja muista tunteista tarjoaa kokemuksia kaiken ikäisille. Näyttely perustuu samannimiseen kirjaan (WSOY 2019), joka julkaistaan lauantaina Valveella. Kirjailija Eppu Nuotio ja kuvittaja Liisa Kallio ovat mukana avajais- ja julkistusjuhlissa.

Tietoa festivaalin koko ohjelmistosta löytyy osoitteesta www.lumotutsanat.fi.

Festivaaliohjelmaan perinteisesti kuuluvaa nuorten ja aikuisten Lumottua iltaa vietetään perjantaina 10.5. Sanataideharrastajien ja kirjallisuudenystävien yhteisen kirjallisen illan vieraiksi saapuvat tänä vuonna kuvittaja Kaisa Happonen ja kirjailija Karri Miettinen eli räp-artisti Paleface. Lumotussa illassa ja lauantain 11.5. 13–18-vuotiaille suunnatussa runopajassa on vahvasti esillä kaksikon viime syksynä ilmestynyt Revi se -kirja, joka tutkii kriittisesti mediatekstejä ja innostaa tuottamaan omia runotulkintoja todellisuudesta.

Happonen ja Miettinen ovat taiteilijavieraina mukana myös Valveen sanataidekoulun huippusuositun sanataideohjaajakoulutus Lumon avausviikonlopussa 10.–11.5. Lumo-koulutus järjestetään jo seitsemättä kertaa ja täyttyi tänäkin keväänä ennätysvauhtia! Kaksivuotinen koulutus toteutetaan tuorein sisällöin mutta tutulla tarkoituksella; koulutus tarjoaa lasten, nuorten ja sanataiteen parissa työskenteleville tietoa, ideoita, elämyksiä sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden alan tekijöiden kanssa. Tiistaina 28.5. järjestettävä Haluatko kirjailijaksi? -seminaari tarjoaa puolestaan kaikille avoimen ja maksuttoman mahdollisuuden tutustua kirjoittamiseen sekä kirjailijan työhön.

Festivaalin kotipesä on kulttuuritalo Valve. Ohjelmassa on mukana maksullisten esitysten lisäksi monia koko perheelle suunnattuja vapaapääsyisiä tapahtumia. Yksi sellainen on festivaalia keskusta-alueen ulkopuolelle vievä Kanttia kanssa!, joka tutustuttaa lapset juhlavuottaan viettävään Minna Canthiin ja hänen työhönsä. Maami Snellmann vierailee Kanttia kanssa! -esityksen ja työpajan myötä su 19.5. – ti 21.5. Valvesalin lisäksi Yli-Iin, Ritaharjun, Kaakkurin sekä Oulunsalon kirjastoissa.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501