Siirry sisältöön
04.10.2018

Soivan Siilin kaverit Valveella -lastenkonserttisarjassa 14.10.: Soiva Siili & Matti Patronen

Soiva Siili & Matti Patronen: Muurahaisia pesässä – tarinoita ja lauluja

Su 14.10. klo 16, Valvesali
Liput: 9 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

Stand up -koomikko Matti Patronen on vetänyt henkiset kurahousut jalkaansa ja saapuu Soivan Siilin vieraaksi puhumaan puuta heinää eli kertomaan uskomattomia tarinoita, joissa ei ole päätä eikä häntää, tai sitten on – sen saa itse päättää. Ja Soiva Siili -duo soittaa ja laulaa uusia ja vanhoja laulujaan – mukana myös Matin laulu ja Matti.

 

Perinteikäs konserttisarja tutustuttaa lapsia taiteeseen – ja taiteentekijöitä lapsiyleisöön

Soivan Siilin kaverit Valveella -konserttisarjassa on vuosien varrella esitelty oululaisille lapsiperheille monia eri taiteen lajeja sekä niiden edustajia. Tällä kertaa Siilien Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela löysivät kaverikseen Stand up -komiikan ammattilaisen Matti Patrosen.

– Viime keväänä tutustuttiin Soivan Siilin Kyöstin ja Markuksen kanssa ja alettiin miettiä yhteistyökuvioita. Olin jo aiemmin ollut kiinnostunut komiikan tekemisestä lapsille, mutta se jäi alkutekijöihinsä. Jokunen lastenlaulukin oli valmiina vuosien takaa, Patronen kertoo.

Nyt palaset kuitenkin loksahtelivat yhteen; yhteinen esitys suunniteltiin valmiiksi ja nähdään Valvesalin lavalla lokakuussa.

– Matkan varrella tarinointi muuttui enemmän satumaiseksi, mutta hauskaa siitä taisi silti tulla, Patronen sanoo.

– Samalla on ollut hienoa seurata, kuinka tehdään ammattimaisesti ohjelmaa lapsille.

Konserttisarjan osalta kyseessä on jo 10. esitysvuosi:

– Konserttisarjan pilotti Kuusikko ja viisikko – Soiva Siili & Seppo Kuusikko kuultiin maaliskuussa 2009, minkä jälkeen Soivan Siilin kaverit Valveella -konserttisarja päätettiin aloittaa. Virallisesti sarjan ensimmäinen konsertti oli Sinfonian Siemeniä 26.9.2009, jossa vierainamme oli Oulu Sinfonian muusikoita, Markus Lampela kertoo.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501