Siirry sisältöön
02.10.2018

Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 1.–5.10.2018

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on käynnissä. Kyseessä on elokuvan teemaviikko perusasteen koulujen 3.–9. luokille. Elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa jo neljättä kertaa. Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu.

Elokuvatrikkihaaste

Syksyllä 2018 Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki Suomen 3.-9. luokkalaiset kuvaamaan omia elokuvatrikkejä! Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voi kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Suuri joukko oppilaiden kuvaamien elokuvatrikkien parhaimmistoa esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla marraskuussa. Opettajilta saadun palautteen perusteella haaste on otettu koko Suomessa innolla vastaan. Kisa on käynnissä 3.9. - 31.10.2018. Elokuvatrikkihaaste löytyy osoitteesta: www.elokuvaviikko.fi/haaste

Elokuvapolulla tapahtuu

Elokuvaviikolla katsotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera. Tänä vuonna alakoululaiset pääsevät katsomaan elokuvallista leikittelyä tulvivan Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (Armand Lohikoski, 1954). Yläkoululaisille esitetään Käpy selän alla (Mikko Niskanen, 1966). Elokuvat ovat katsottavissa 1.-5.10.2018 kouluissa vapaasti ilman salasanoja verkon kautta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa. Oulussa elokuvista järjestetään myös koululaisnäytöksiä yhteistyössä Oulun elokuvakeskuksen kanssa.

Miksi elokuva kuuluu kouluun?

Elokuvien tekeminen koulussa tukee uutta perusasteen opetussuunnitelmaa ja sen laaja-alaisen osaamisen tavoitteita monipuolisesti. Liikkuvan kuvan integrointi eri oppiaineisiin korostaa kokeilevaa, tutkivaa ja toiminnallista työskentelyä, jossa hyödynnetään oppilaiden uteliaisuutta, mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä. Elokuvien tekeminen on aktiivista toimintaa. Keskiössä on oppilaan luova ajattelu havaintojen tekemisessä, tiedon välittämisessä ja oppimisessa. Elokuvaviikolla tavoitteena on tutustuttaa oppilaat elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä.

www.elokuvaviikko.fi

Lisätiedot:
Minea Taivalaho
koordinaattori, Valveen elokuvakoulu
puh: 0447037549
email: minea.taivalaho(a)ouka.fi

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501