Siirry sisältöön
15.11.2022

Tulevaisuuden taiteentekijät -keskustelutilaisuus Valveella 30.11.

Tulevaisuuden taiteentekijät – Taike & Cupore talks -tilaisuudessa keskustellaan taiteen ja kulttuurin roolista ja vaikuttavuudesta yhteiskunnassa sekä tuodaan taiteilijoiden ääntä kuuluviin.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.11.2022 klo 14–16.30 kahvila-ravintola Paljetissa kulttuuritalo Valveella (Hallituskatu 7, Oulu). Tilaisuuteen on ilmoittautuminen.

Aiheena on Taiteen edistämiskeskuksen Taiken ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskuksen Cuporen huhtikuussa julkistama Tulevaisuuden taiteilijat -barometri. Taiteen ja kulttuurin barometri seuraa vuosittain vaihtuvalla teemalla taiteilijoiden toimintaedellytyksiä sekä tuo esiin taiteenaloilla toimivien näkemyksiä ajankohtaisiin kysymyksiin ja ilmiöihin. Tulevaisuuden taiteilijat -barometrin tulokset kiteyttivät taiteilijoiden näkökulmia: säännöllinen ja turvattu toimeentulo on taiteilijoiden ykköstoive, toivotaan myös taiteilijoiden osaamisen laajempaa tunnistamista. Korona-aika näkyy vastauksissa, se on vahvistanut kokemusta epävarmuudesta ja arvostuksen puutteesta.

Lisäksi kuullaan Teme ry:n hankkeesta, jossa etsitään ratkaisuja freelancerien työelämän ongelmiin. Freelancereiden kokemukset ovat yhä yleisempiä. Freelance-työssä on vapautta ja paljon positiivia puolia, mutta erityisesti puutteita vaikkapa työhyvinvoinnissa ja työkulttuureissa.

Lopuksi kuullaan tietoisku Oulu 2026 tutkimushankkeesta. Cupore seuraa ja arvioi Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta, toiminnan vaikutuksia sekä pidempiaikaista vaikuttavuutta Oulussa ja kumppanikunnissa.

Tilaisuuden ohjelma

  • klo 14 Tervetuliaissanat, kulttuuripalvelupäällikkö Johanna Tuukkanen, Oulun kaupunki
  • klo 14.10 Tulevaisuuden taiteilijat –barometrin esittely, tutkija Minna Ruusuvirta, Cupore
  • klo 14.45 Keskustelu: taiteilijoiden tulevaisuuden työskentelyedellytykset. Keskustelijoina tanssija-koreografi Milla Virtanen, tanssija-tanssinopettaja Julian Owusu ja kuvataiteilija Kaija Hinkula
  • klo 15.25 Freet2030-hanke – kommenttipuheenvuoro ja hankkeen esittely, projektipäällikkö Anna Anttila, Teme ry
  • klo 15.40 Oulu 2026 tutkimushanke, tutkija Mervi Luonila, Cupore
  • klo 16.15 Loppusanat, erityisasiantuntija Alla Räisänen, Taiteen edistämiskeskus

Tilaisuuden järjestävät Taike ja Oulun kaupunki, ja sen juontaa Oulun kaupungin kulttuurijohtaja Sami Ylisaari.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen >>

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501