Siirry sisältöön
07.11.2022

Lumo Light Festival Oulu valaisee myös kaupunginosissa

Marraskuun 18.–20. päivä järjestettävä vuosittainen Lumo Light Festival Oulu levittäytyy myös keskustan ulkopuolelle. Valofestivaalin ja kaupunginosakulttuurin yhteistyönä valmistuu muun muassa yhteisötaide- ja videovaloteos Kaijonharjun kaupunginosaan. Martinniemen kylässä puolestaan valaistaan perinteikkäitä Pölökkypäitä, ja tapahtumia järjestetään lisäksi Oulun taidekoululla sekä Höyhtyällä ja Lintulammella.

Pölökkypäiden poloku ja kylä Martinniemessä

Kurtinhaudan rantametsän luonto- ja kulttuuripolulla Martinniemessä tavataan luonnontulin ja tuikuin valaistuja Pölökkypäitä ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuulikelloja, jotka tuovat tuulen huminan, meren kohinan ja meren jään kilinän äänimaisemaan oudompiakin sävyjä. Polun avajaisissa lauantaina 19.11. klo 15 Pölökkypäiden tarinaa kerrotaan sanataiteen ja musiikin avulla. Martinniemen kyläyhdistys keittää kahvit ja lämmittää mehut laavulla. Rannalla nähdään myös Tulikukka-ryhmän tulishow kello 16. Polku on valaistu 19.–20.11.

Pullopostia Tulevaisuuteen Kaijontuvalla

Kaijonharjun yhteisötila Kaijontuvan (Kalevalantie 5) portaikon ikkunassa nähdään yhteisötaideteos Pullopostia Tulevaisuuteen. Kaijontuvan Toiveiden Torstait -yhteisötaideprojektin osallistujat ovat kuluvan vuoden aikana unelmoineet kuva- ja sanataidetaidetyöpajoissa niin Kaijonharjun tulevaisuudesta kuin omastaankin. Toiveet on lähetetty pullopostina tulevaisuuteen. Yhteisötaideteoksen yhteydessä on mediataiteilija Pirjo Lempeän videovaloteos. Teokset ovat nähtävissä koko valofestivaalin ajan 18.–20.11. klo 16–22.

Halloo, onks valloo? Nuottasaari-talolla

Nuottasaari-talon (Isokatu 94) Kirkkokadun puoleisessa päädyssä, kuvataideluokkien ikkunoissa on esillä Oulun taidekoulun valotaidenäyttely Halloo, onks valloo? Taidenäyttelyssä pohditaan, mihin pieni valonpilkahdus riittää ja selvitetään, mitä valon avulla voi piirtää. Taideteokset ovat Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen linjan 7–20-vuotiaiden oppilaiden toteuttamia. Näyttely on esillä 18.–20.11. klo 16–22.

Lintulammen Lumo Höyhtyällä ja Lintulammella

Lintulammen asukasyhdistys ry järjestää ohjelmaa perjantaina 18.11. ja lauantaina 19.11.

Pe 18.11. klo 18–19:30 Höyhtyän ostoskeskuksella: Tulikukka-ryhmän tulishow klo 18. Maksuton glögi- ja makkaratarjoilu. 

La klo 16–17:30 Lintulammen kummulla: Pimeäsuunnistus-polku lähtee klo 16. Omat taskulamput mukaan! Tulikukka-ryhmän tulishow nähdään klo 17, ja lisäksi kävijöille on mehu- ja piparitarjoilu.

 

Lisää tietoa ja festivaalin koko ohjelma: Lumo Light Festival Oulu

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501