Siirry sisältöön
06.08.2018

Valveen Taiteiden Yö 16.8.

Tanssia, työpajoja, näyttelyitä, elokuvia, musiikkia ja paljon muuta! Valve on täynnä ohjelmaa Taiteiden Yönä torstaina 16.8. ja talo on avoinna puoleen yöhön saakka. 

OHJELMA: 

Aula: 
15.00–23.00 Oulun Musiikkivideofestivaalien Nonstop-OMVF-screen. 

Valvesali: 
18.00-19.00 Tunnebrunssi, työpaja. Ohjattu työpaja nuorille ja aikuisille.Työpajassa liikutaan eri elämään liittyvien tunnetilojen äärellä livemusiikin ja elektronisen äänimaiseman säestämänä. Työpajan ohjaajat: Elina Tähtelä, Heli-Maria Latola, Saana-Tuulia Lipponen ja Kaisa Rundelin. Muusikko, säveltäjä: Antti Rundelin.
19.00-20.00 Tunnebrunssi, esitys. Avoin tila nähdä ja tulla nähdyksi. Esitykseksi tehty demo klo 18-19 työpajan aikaansaannoksista sekä illan päättää nuorten esitys "Risteys". Esiintyjät: Työpajaan osallistuneet sekä Aura Rundelin ja Siiri Ryynänen.
22.00 Peltokurki. Peltokurjen suomenkielisissä kappaleissa yhdistyvät syvälliset ja pohtivat lyriikat, persoonalliset melodilinjat sekä kantavana voimana vahva stemmalaulu. Peltokurki on yhdistelmä valoa ja varjoja kahden naisen tulkitsemana. Valvesalissa Peltokurki tarjoaa kokonaisvaltaisen audiovisuaalisen elämyksen. 

Konst o. Delin lava: 
17.00 Suzukikoulu Oktaavia. 
18.00 M. Leppiluoto. Runoesitys. Kipukohtia on matka läpi kipeän vuoden, pimeyden ja valon aallokko. Peilielämä, kameleonttitarina, tulipalo ja pohjakosketus. Matka läpi kivun, kivun yhtä kuin onnenkin.
18.45 Underground MovesUnderground Moves presents: La Makina de Baile - Street reggaeton duro. Coreo: Marlèn Dura. Bailando: Señorita ShakyShaky & Mamacita Mirabella. Underground Moves kiertää Oulun katuja boomboxinsa kanssa esittäen kesäistä reggaeton-tanssiaan. Jos kuulet boomboxin pauhaavan, liity tanssijoiden matkaan kohti seuraavaa esityspaikkaa!  
19.15 Jukka Ruottinen. Jukka Ruottinen on oululainen laulaja-lauluntekijä, joka on julkaissut ja esittänyt omaa musiikkiaan vuodesta 2002 lähtien. Yössä hän esiintyy yksin kitaransa kanssa ja tulee esittämään omia kappaleita sekä valikoituja lainakipaleita.  
20.00 Joonas Kinnunen Trio. Joonas Kinnunen Trio esittää jazz-standardeja virkistävän omalla perinteistä poikkeavalla tyylillään, johon on otettu vaikutteita mm. neo-soulista. 
21.00 Iina PalokangasIina Palokangas on oululaislähtöinen laulaja-lauluntekijä, joka ihastuttaa sielukkaalla äänellään ja vahvalla läsnäolollaan. Suomalaisesta nykyrunoudesta vaikutteita ottavan Palokankaan vahvuuksia kirjoittajana ovat rehellisyys ja kyky luoda maisemia, joissa kuulijalle jää tilaa tuntea ja peilata omaa sisäistä maailmaansa. 
22.00 Anna & Hannu. Balladeja/folkia/jazzia eri kielillä, kitaran ja pianon säestyksellä. 
23.00 5D: Intuitiivista ja Improvisoitua musiikkia.  Rummut, kitara, huilu, laulu. 

Valvenäyttämö: 
18.00–20.00 OYT goes OTY. Oulun ylioppilasteatterin jäsenten 5-10 minuutin esityksiä. Saliin ja salista pääsee aina esitysten välillä, eli tule milloin vain! 

Konst o. Deli:  
10.00–24.00 Markus Tornberg: Elämä on. Näyttely.   

Ojakadun eteisgalleria:  
10.00–24.00  Veikko Sarkkinen: Punainen Mylly. Pohjoisen valokuvakeskuksen Kuukauden Kuvat. Näyttely.

Valvegalleria:  
10.00–22.00 Jorma ”Jope” Pitkäsen 70-vuotisnäyttely. Sarjakuvanäyttely. 
15.00-16.00 Sarjakuvataiteilija Jorma "Jope" Pitkänen esittelee näyttelyä. 

Pohjoisen valokuvakeskuksen galleria:  
10.00–22.00  Naoko Chiba & Antti Ylönen: Silent Stories of Land. Valokuvanäyttely. 

Sarjakuvagalleria!:  
11.00–22.00 Jyrki Mäen sarjakuvanäyttely. Jyrki Anselmi Mäki on sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija ja kulttuurin sekatyöläinen. Hänet tunnetaan myös Radiopuhelimet-yhtyeen laulajana ja toisena pääsanoittajana. 
15.00-16.00 Sarjakuvataiteilija Jyrki Mäki esittelee näyttelyä. 

Oulun Sarjakuvakeskus: 
12.00–22.00 Oulun Sarjakuvakeskus ja Turun Sarjakuvakaupan Oulun toimipiste avoinna. 
12.00–18.00 Lattiateippauspaja. Oulun sarjakuvakeskuksen lattiateippauspajassa kävijät pääsevät koristelemaan keskuksen lähiympäristön lattiapintoja. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja päästää mielikuvituksen valloilleen.  
16.00-22.00 Jääkaappimagneettipaja. Tule ja piirrätä itsellesi oma ja uniikki jääkaappimagneetti sarjakuvantekijöiden toteuttamana, pientä korvausta vastaan. Paikalla useita tekijöitä. Tapahtuman järjestää Pokuto - pohjoinen kustannustoiminta yhteistyössä Oulun Sarjakuvakeskuksen kanssa.  

Elokuvateatteri Studio, 2. krs 
17.00 Elokuvaa! – stooreja Oulusta. Elokuvaa! – Pop-up festivaali esittää kesän aikana elokuvatyöpajoissa tuotetut lyhytelokuvat. Tule katsomaan, miten oululaiset nuoret näkevät kaupunkimme! Yhteistyössä Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. 
18.00 Elokuvaa! – stooreja Oulusta. 
19.00 Viimeinen loma. The Leisure Seeker, Paolo Virzi, Italia–Ranska 2017, 113 min. K12, liput 7 €. 
Ella ja John Spencer ovat olleet koko ikänsä ahkeria karavaanareita. Asuntoauto, jonka he ovat nimenneet Leisure Seekeriksi, on kuljettanut perhettä lukemattomilla lomamatkoilla. Nyt pariskuntaa uhkaa ero, koska molempien terveys on heikkenemässä. Eräänä kesäaamuna he lyövät aikuiset lapsensa ällikällä hyppäämällä vanhaan asuntoautoon ja karauttamalla kohti Key Westiä ja hilpeiden ja kauhistuttavien käänteiden täyteistä seikkailua.  
21.15 Sanna Huhtelan elokuva "Ompelijatar". Suomi 2017, 74 min. Sanna Huhtelan pitkä taide-elokuva ”Ompelijatar” on kuvattu Oulussa, Kangasalalla sekä Kokkolassa välillä toukokuu- syyskuu 2016. Elokuvan rooleissa ovat Jukka Isokoski, Ulla-Maija Aaltomaa ja Aleksi Lankinen. Äänisuunnittelusta vastaa Klosse Wistbacka ja Anssi Laiho. Elokuvan käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja leikkaus on Sanna Huhtelan. Elokuva on poikkeuksellinen teos suomalaisessa elokuvateollisuudessa, se on pitkä filosofinen taide-elokuva, joka on toteutettu käsivarakameralla ja pääosin autenttisissa kuvauspaikoissa. Liput ovelta ennen esitystä 5 €.

Videopaja: 
15.00–19.00 Animaatio non-stop-motion. Valveen videopajalla voi Taiteiden yönä kokeilla animaatioiden tekemistä stop-motion-tekniikalla. Soveltuu kaikenikäisille.  

Konstila: 
19.00-20.00 Mandalakivi-työpaja. Maksuton Mandalakiva-työpaja 16–106-vuotiaille. Vietä rentouttava ja voimauttava maalaustuokio maalaamalla oma mandalakivesi. Rajoitettu määrä paikkoja! Varaa omasi lähettämällä nimesi, s-postisoitteesi ja puhelinnumerosi osoitteeseen teatterisyrjahyppy(at)gmail.com. 

Madetojan puisto 
14.00–21.00 Photo LaundryPhoto Laundry on valokuvien vaihtotapahtuma, johon osallistujat tuovat kuvan tullessaan ja vievät kuvan mennessään. Pohjoinen valokuvakeskus virittää Ojakadun koivukujalle pyykkinarut, joille kuvia voi ripustaa. Sateen sattuessa Photo Laundry järjestetään kulttuuritalo Valveen aulassa. 
15.00–20.00 Valokuvasuunnistus lapsille. Etsi rastit kartan avulla ja kuvaa ne! Järjestää Pohjoinen valokuvakeskus ry. 
15:00–18:00 SyanotypiapajaSään salliessa Photo Laundryn yhteydessä järjestetään Pirjo Lempeän ja Naoko Chiban vetämä walk in -syanotypiatyöpaja. 

Valveen lippumyymälä on Taiteiden Yönä avoinna klo 21 saakka. 

www.kulttuurivalve.fi 
www.instagram.com/kulttuurivalve

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501