Siirry sisältöön
04.04.2022

Lakko vaikuttaa laajasti Oulun kaupungin palveluihin 6.–7.4.2022

Jyty ry, Juko ry ja JHL ry ovat ilmoittaneet työnseisauksesta 6.–7. huhtikuuta 2022. Lakon toteutuessa myös kulttuuritalo Valve on suljettu yleisöltä keskiviikkona 6.4. sekä torstaina 7.4.

Lisätietoa oheisessa uutisessa, joka on julkaistu 4.4. Oulun kaupungin verkkosivuilla:

Jyty ry, Juko ry ja JHL ry ovat ilmoittaneet työnseisauksesta 6.–7. huhtikuuta 2022. Lakko vaikuttaa laajasti Oulun kaupungin palveluihin kyseisenä aikana.  Oulun kaupunki pyytää seuraamaan kaupungin nettisivuja  jonne päivittyy tarkempia tietoja.

Uimahallit ja muita sisäliikuntapaikkoja kiinni lakon vuoksi 6.–7.4.

Oulun kaupungin uimahallit sekä iso osa muistakin sisäliikuntapaikoista ovat suljettuina ammattiliittojen lakon vuoksi keskiviikosta torstaihin 6.–7.4.2022. Sisäliikuntapaikoista auki ovat Ouluhalli, Linnanmaan jäähalli, Värtön liikuntahalli, Toppilan liikuntatalo ja Kasarmin liikuntasali sekä koulujen ja päiväkotien liikuntasalit.

Ohjattuja ryhmiä tai muita ohjattuja liikuntapalveluita ei järjestetä myöskään avoinna olevissa liikuntapaikoissa. Liikuntapaikkojen vuoronvaraus palvelee normaalisti.

Kouluilla tarjolla retkieväspaketit 6.–7.4.

Perusopetuksessa luokilla 1-9 tarjotaan lakkopäivinä retkieväspaketti lounaan tilalta. Lakkopäivät aiheuttavat mahdollisesti muutoksia ruokalistalle lakon jälkeisinä päivinä.

Lakosta johtuen Oulun Infran katujen kunnossapito saattaa viivästyä, mikäli sää- ja keliolosuhteet vaativat katujen kunnossapitoa.

Lukio- ja peruskouluopetus 6.–7.4

Lukioiden opiskelijat opiskelevat etänä lakon ajan, eikä aterioita ole tarjolla.

Peruskoulujen osalta selvitetään mahdollisuutta järjestää opetusta lakkopäivinä. Mikäli koulujen toiminta keskeytyy ja opetusta ei voida järjestää, keskeytyy myös koulujen iltapäivätoiminta sekä erityishuoltolain mukainen aamu- ja iltapäivähoito.

Mikäli lakko peruuntuu, toimimme normaaliin tapaan. Lakon peruuntumistieto saattaa tulla hyvinkin myöhäisessä vaiheessa. Huoltajia pyydetään lakkoa edeltävinä päivinä seuraamaan tiedotusvälineitä sekä Wilman etusivun viestintää.

Työtaistelu 6.–7.4. 2022 sulkee lähes kaikki Oulun kaupungin päiväkodit ja perhepäivähoidon

Työtaistelun takia päiväkotien ja perhepäivähoidon palvelua joudutaan rajaamaan ensisijaisesti niiltä perheiltä, joilla molemmat tai toinen huoltaja on kotona tai jotka opiskeluiden tai työn luonteen vuoksi eivät tarvitse lapselleen välttämätöntä hoitoa.

Palvelua tarjotaan vain yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisissä tehtävissä toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon, palo- ja pelastustoimen sekä poliisin henkilöstön lapsille. Edellytämme, että molemmat huoltajat, tai ainut huoltaja yhden huoltajan perheessä, työskentelevät lakon aikana kriittisissä tehtävissä. 

Seuraavat päiväkodit ovat avoinna 6.–7.4.:

Itäinen alue:
Kiiminkijoen päiväkoti
Hintan päiväkoti

Eteläinen alue: 
Pitkäkankaan päiväkoti
Kuukkelin päiväkoti (jatkettu aukiolo)
Savotta-aukion päiväkoti 
Maikkulan päiväkoti 

Keskinen alue: 
Varpulan päiväkoti 
Värtön päiväkoti 
Kisakentän päiväkoti 

Pohjoinen alue: 
Ruiskukan päiväkoti 
Länsituulen päiväkoti 

Päiväkodin tai perhepäivähoidon esimies tiedottaa tarkemmin, missä päiväkodissa lakkopäivien varhaiskasvatus toteutetaan sekä yksikön aukioloajat. 

Avoinna olevien päiväkotien toiminta-aikoja voidaan joutua lyhentämään. Avoinna olevissa päiväkodeissa tarjotaan ateriat normaalisti.

Avoinna olevissa päiväkodeissa työskentelee vain pieni osa oman päiväkodin työntekijöitä sekä lisäksi muista päiväkodeista siirtyviä työntekijöitä. Tuttu henkilöstö ei ole paikalla, ja ryhmät muodostetaan paikalla olevista lapsista. 

Päiväkodeissa noudatetaan lakon aikana Varhaiskasvatuslain mukaista henkilöstömitoitusta. Päiväkodin johtaja määrittää lain ja lasten turvallisuuden näkökulmasta, mikä määrä lapsia voidaan turvallisesti ottaa varhaiskasvatukseen.

Asiakaspalvelupisteet ovat suljettuna 6.–7.4.

Oulu10-asiointipisteet ovat suljettuina 6. –7.4. Asiakaspalvelu toimii mahdollisuuksien mukaan puhelimessa ja muissa sähköisissä palvelukanavissa, mutta yhteydenottoihin vastaamisessa voi olla kyseisenä ajankohtana viivettä.

Oulun Veden asiakaspalvelu ja laskutus ovat suljettuina.

Ympäristötalo osoitteessa Solistinkatu 2 on suljettu lakon aikana.

Muutoksia ikäihmisten palveluihin 6.–7.4.

Ikäihmisten päivätoiminta, Tuiran senioritoiminta ja Aino-neuvonnan asioimispiste suljetaan 6.-7.4.2022 väliseksi ajaksi.

Kirjastot, Kulttuuritalo Valve ja museot ovat suljettuina, tiedekeskus Tietomaa pysyy auki 6.–7.4.

Kaikki kirjastot, myös omatoimipalvelut ovat suljettuja 6.–7.4.  eKirjasto ja verkkopalvelut ovat käytössä myös ko. aikana.

Kulttuuritako Valve on suljettuna 6.–7.4.

Pohjois-Pohjanmaan museo sekä Oulun taidemuseo suljettu työtaistelujen vuoksi 6.–7.4.

Tiedekeskus Tietomaa on avoinna 6.–7.4. klo 10–17

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Kiireellinen hoito akuuttivastaanotoilla ja suun terveyden huollossa on rajattu työtaistelun ulkopuolelle. Lisäksi työtaistelun ulkopuolelle on rajattu muun muassa ympärivuorokautinen hoito ja hoiva sekä vammaisten, kehitysvammaisten ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettu asuminen sekä kotihoidon palvelut. Näissä palvelut toimivat normaalisti.

Kunnallinen vesihuolto on rajattu lakon ulkopuolelle, eikä veden saatavuuteen tule muutoksia.

--

Huomioittehan, että tieto lakon mahdollisesta peruuntumisesta voi tulla hyvinkin myöhään. Oulun kaupunki pyrkii pitämään tietoja yllä tiedotteessa ja pyytää seuraamaan aiheesta Oulun kaupungin nettisivuja.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501