Siirry sisältöön
29.09.2021

Oulun kaupungin yleisten kulttuu­ri­pal­ve­luiden päälliköksi valittiin Johanna Tuukkanen

Pitkäaikaisen kulttuurivaikuttajan, kulttuuritalo Valveen johtaja ja kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotarin eläköityessä Oulussa on ollut auki kulttuuripalvelupäällikön virka. Virkaa haki 28 henkilöä, joiden joukosta valittiin FT Johanna Tuukkanen.

Tuukkanen on kansainvälisesti tunnustettu taiteen ja kulttuurin asiantuntija, joka on työskennellyt laaja-alaisesti kulttuurialalla kuraattorina, sisältöasiantuntijana, festivaalijohtajana ja taiteen edistämistehtävissä vuodesta 1997 lähtien.

Tuukkanen on yksi kansainvälisen ANTI – Contemporary Art Festivalin perustajista ja toimii festivaalin taiteellisena johtajana ja vastaavana tuottajana Kuopiossa vastaten henkilöstöstä, taloudesta, strategiasta ja kansainvälisistä hankkeista. Hän on työskennellyt Tanssin talon ensimmäisenä sisältöasiantuntijana 2014–16 Helsingissä ja vierailevana kuraattorina mm. Stavanger 2008 (Norja) ja Chemnitz 2025 (Saksa) -kulttuuripääkaupunkihankkeissa ja The School of the Art Institute of Chicagossa Yhdysvalloissa.

Oululaislähtöinen Tuukkanen valmistui tanssija-koreografiksi (BA) European Dance Development Center -taidekorkeakoulusta Hollannin Arnhemista 1997 ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan maisteriohjelmasta pääaineenaan taidekasvatus 2013. Hänen taidekasvatuksen väitöskirjansa Curatorial Practice Embedded in the City – A Case Study of Curating New Genre Public Art in a Festival Context tarkastettiin Jyväskylän yliopistossa 2020. Tuukkanen on suorittanut myös johtamisen erikoisammattitutkinnon 2014.

Tiedote kokonaisuudessaan Oulun kaupungin sivuilla >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501