Siirry sisältöön
15.09.2021

Mielekästä oppimista kamerakynällä -opas julkaistaan ma 20.9.!

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko -tapahtuma ja Oulun lastenkulttuurikeskukseen kuuluva Valveen elokuvakoulu julkaisevat maanantaina 20.9. uuden elokuvakasvatusoppaan, joka on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja perusasteen opettajille. Mielekästä oppimista kamerakynällä – opas- ja tehtäväkirja kamerakynän pedagogiikkaan esittelee kuinka videokameraa ja kuvaamista on mahdollista käyttää oppimisen toiminnallisena välineenä helpommin ja järkevämmin kuin koskaan aiemmin. Kamerakynän pedagogiikan avulla lapset hyödyntävät teknologiaa ja mediataitoja havaintojen tekemiseen, tiedon jakamiseen, itseilmaisuun ja oman ajattelun esille tuomiseen sekä paljon muuhun. Opaskirja sisältää ideoita ja tehtävänantoja kaikkiin kouluissa opetettaviin oppiaineisiin. Lisäksi siinä on osio tunnekasvatukseen sekä harjoituksia tunnetaitojen harjoitteluun. Opas julkaistaan sekä sähköisessä että painetussa muodossa.

Julkaisupäivänä Koulujen elokuvaviikko järjestää livestriimin klo 15–15.30, jossa oppaan kirjoittaja Valveen elokuvakoulun vastaava tuottaja Tommi Nevala kertoo kamerakynän pedagogiikasta ja esittelee erilaisia työskentelytapoja.

Ilmoittautuminen ja striimin seuraaminen Koulujen elokuvaviikon verkkosivustolla >>

Striimiin ilmoittautuminen on vapaaehtoista ja tilaisuutta voi seurata myös ilman ilmoittautumista. 50 ensimmäistä ilmoittautujaa saavat painetun version Mielekästä oppimista kamerakynällä oppaasta postitettuna.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501