Siirry sisältöön
20.08.2021

Hieta huhuilee – saari supattaa kutsuu taidetyöpajoihin Hietasaareen 30.8.–2.9.2021

Hieta huhuilee – saari supattaa tarjoaa mahdollisuuden tulla aistimaan saaren alkavaa syksyä taiteen keinoin Hietasaaren Holstinpuistossa 30.8.–2.9.2021.

Hietasaari on suosittu oululaisten ja vierailijoiden virkistysalue – vihreät keuhkot lähellä kaupungin keskustaa. Hietasaaressa on vielä luonnontilassa olevaa kaupunkiluontoa, joka mahdollistaa monipuolisia näyttämöjä myös taidekokemuksille ja -teoille. Lempeä Kontio Lehdossa- työryhmä kutsuu lähiluontoretkelle elämyksellisiin taidetyöpajoihin sekä kaikenikäisten taidepiknikiin kokemaan Hietasaarta kaikin aistein. Mitä saari sinulle supattaa? Mikä sinut pysähdyttää, mikä puhuttelee, mikä liikuttaa?

Osallistujille maksuttomissa työpajoissa aistitaan saareen hiipivää syksyä klovnin avoimella katseella ja syanotypiakuvia vedostamalla. Saari supattaa-taidepajassa osallistuja voi kertoa itselleen tärkeän viestin taideteolla. Taidepiknikin ohessa voit mm. rentoilla riippumattometsässä, osallistua satupolkuun tai rakentaa oman luontomobilen. Hiljaisessa metsädiscossa tanssitaan joko korvanapeista yhdessä kerätyn soittolistan tahdissa tai vaikka syystuulta kuunnellen. 

Lempeä Kontio Lehdossa -työryhmän jäsen Katja Lehtola asuu Hietasaaressa, Pirjo Lempeä ja Riikka Kontio naapurisaarissa ja arjessaan he ihailevat ja inspiroituvat saarten pienistä ja suurista ihmeistä.

Hieta huhuilee, saari supattaa -tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta. Herkistyminen, pysähtyminen, aistiminen ja luominen toteutuvat paremmin silloin, kun jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään, eikä kenenkään tarvitse pelätä syrjintää tai häirintää. 

Suurimpaan osaan ohjelmasta voi osallistua esteettömästi. Tapahtumapaikkana on niitty, joka voi olla vaikeakulkuinen pyörätuoleille. 

Hieta huhuilee saari supattaa on osa Valveen kaupunginosataiteilijahanketta, joka pyrkii vahvistamaan kaupunginosien identiteettiä ja asukkaiden osallisuutta. Videokooste viikosta julkaistaan myöhemmin ValveLivessä.

Ilmoittautuminen, tarkemmat aikataulut ja pajakuvaukset löytyvät työryhmän verkkosivuilta.

Hieta huhuilee, saari supattaa on myös Facebookissa.

Lokakuun ensimmäinen päivä vietetään vielä kansainvälistä heijastinpäivää mm. lyhtyriipunnan ja hiljaisen metsädiscon merkeissä!

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501