Siirry sisältöön
17.08.2021

Kulttuuritarjottimella kulttuuripalveluja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköille

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut on kehittänyt yhdessä kulttuuripalvelujen ja yhteistyökumppanien kanssa kulttuuritarjottimen, jolle kulttuuritoimijoita pyydettiin keväällä tekemään ehdotuksia. Kulttuuritarjottimelta hoiva- ja asumisyksiköt voivat valita heille sopivaa kulttuuritoimintaa, ja sen avulla kulttuurin tekijät ja yksiköt löytävät paremmin toisensa.

Oulun kaupunki myöntää lahjoitusrahastoavustusta hyvinvointipalveluiden asiakkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä tukevaan toimintaan. Avustuksella kaupungin omat ja ostopalveluna tuotetut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt voivat ostaa kulttuuripalveluja asiakkailleen.

Kulttuuritarjottimeen ehdotettiin 50 hakemusta toukokuun loppuun mennessä, joista lähes kaikki hyväksyttiin. Esittävään taiteeseen saapui 34 hakemusta, yhteisötaiteeseen 13 ja muuhun kulttuuritoimintaan 2 hakemusta. Hakemusten laajuus ja monipuolisuus yllätti valitsijat positiivisesti. Kulttuuritarjotin on voimassa vuoden ja sitä kehitetään saadun palautteen perusteella.

Kulttuuritarjottimen tavoitteena on edistää hyvinvointipalveluiden asiakkaiden kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa heidän elämänlaatuaan taiteen keinoin. Kohderyhmänä ovat Oulun kaupungin alueella toimivat hoiva- ja asumisyksiköt eli esimerkiksi ikäihmisten hoiva- ja palvelukodit sekä erityispalveluiden eli vammaisten, kehitysvammaisten tai mielenterveyskuntoutujien palveluyksiköt. 

Kulttuuritarjotin löytyy Oulun kaupungin sivuilta >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501