Siirry sisältöön
14.06.2021

Näkyväksi! -yhteisötaideprojekti tuo yhteisöllistä valokuvataidetta Toppilaan ja Puolivälinkaalle

Toppilassa ja Puolivälinkankaalla käynnistyy neljän kuukauden Näkyväksi! -yhteisötaideprojekti yhdessä asukkaiden ja taiteilija-valokuvaaja Martu Väisäsen kanssa.

Kohtaaminen kameran kanssa auttaa oman identiteetin hahmottamisessa ja näkyväksi tekemisessä: oli kyse sitten ihmisestä, alueesta tai arjesta. Näkyväksi! -yhteisötaide mahdollistaa merkityksellisiä kohtaamia toisten ihmisten ja kameran kanssa. Jos ei halua tulla itse kuvatuksi voi kuvata itselle arjessa tärkeitä asioita. Näkyväksi-kohtaamisessa kuvattavat määrittelevät hetken merkityksen, eikä valta ole kuvaajalla tai kameralla.

Tarjolla on koko kesän työpajoja, arjen kuvausta. Mukaan toivotaan erityisesti osallistujia, jotka ovat aiemmin aristelleet kuvaamista tai jotka kaipaavat hetken kohtaamisen taikaa. Kaikki ovat tärkeitä ja kuvaamisen arvoisia: ihmiset, hetket arjessa ja satunnaiset kohtaamiset. Tavoitteena on kesän aikana saada asukkaiden voimin kokoon 100 valokuvaa, joista alkusyksystä tehdään näyttely sisä- ja ulko-olosuhteisiin. Ilmoittautumiset kesäkuun työpajoihin ovat avoinna! 

Kaupunginosataiteilijana toimii valokuvaaja ja taiteilija Martu Väisänen. Projektissa ovat mukana myös Kulttuurivoimala sekä Puokkaritalo (asukasyhdistyksen nuoriso- ja perhetoiminta).

Näkyväksi! -yhteisötaideprojekti on osa Oulun kaupungin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Kaupunginosataiteilija-kokeiluhanketta (2020–2021), jota koordinoidaan kulttuuritalo Valveella. Kaupunginosataiteilija-hankkeessa toteutetaan yhteisöllisiä taideprojekteja Oulun kaupunginosissa. Sen aikana toteutetaan 6 projektia, joiden tavoitteena on yhdistää taide ja kulttuuri osaksi eri kaupunginosia. Hankkeella pyritään vahvistamaan kaupunginosien identiteettiä ja asukkaiden osallisuutta. Se lisää taiteen ja kulttuurin roolia yhteisössä ja luo toimintamallin, jossa luovan työn ja taiteen kautta voi osallistua oman ympäristönsä kehittämiseen.

Näkyväksi! -projektin www-sivut >>
Näkyväksi! Facebook >>
Näkyväksi! Instagram >> 

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501