Siirry sisältöön
10.06.2021

Lumotut sanat tavoitti liki 14 000 kävijää – loppujulkaisuna oma podcast!

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestettiin 15. kertaa Oulussa 3.5.–6.6.2021. Osittain virtuaalisesti toteutettu festivaali toi paitsi Ouluun myös ihan kaikkialle mm. kirjailija- ja kuvittajavieraita, näyttelyelämyksiä, sanataidepajoja, esityksiä, konsertteja ja asiantuntijapuheenvuoroja.

Festivaalin avasi 3.–9.5. Virtuaaliviikko, jolloin uutta ohjelmaa julkaistiin viikon jokaisena päivänä. Virtuaaliviikon kokonaisuus oli yleisölle täysin maksuton. Ohjelmaa seurattiin niin kotoa, koulusta, päiväkodista, mummolasta, kahvilasta kuin työpaikaltakin! Virtuaaliviikko keräsi huikeat yli 9 000 katselukertaa ympäri Suomen.

– Virtuaaliviikon kirjailijahaastattelut saivat erityistä kiitosta lastenkirjallisuuden ammattilaisilta ympäri Suomen, ja esitykset ja konsertit keräsivät huikean katsojamäärän viikon aikana. Suursuosion saavutti odotetusti Muumiperheen lauluretki, joka keräsi liki 1000 katsomiskertaa jokaisena esityspäivänään, festivaalin taiteellinen johtaja Kati Inkala iloitsee.

Unikudelmia valloitti kävijänsä

Tänä keväänä Lumotut sanat toi Ouluun myös Unikudelmia-taidemaailman, joka on festivaalin ikioma näyttelytuotanto vuodelta 2017. Kotiinpaluun kunniaksi näyttelyyn rantautui kirjoja ja taideteoksia uusilta tekijöiltä. Oululainen tekstiilitaitelija Helena Kaikkonen loihti teoksen Muistan sinua kirjailija Elina Rouhiaisen nuortenkirjan Muistojenlukija innoittamana, ja taitelija Auli Sukuvaaran käsissä syntyi taideteos Tuutikki Tolosen lastenromaanista Agnes ja unien avain.

Unikudelmia-näyttelyssä järjestettiin koko festivaalin ajan päiväkoti- ja koululaisryhmille sanataidetyöpajoja, joihin osallistui yhteensä liki 2000 lasta ja nuorta. Kokonaisuudessaan näyttelyssä vieraili yli 4500 kävijää.

– Koulut ja päiväkodit ilmoittautuivat mahtavasti mukaan! Työpajakalenteri täyttyi huimaa vauhtia heti ensimmäisestä ilmoittautumispäivästä lähtien. Tunnelma työpajoissa oli iloinen, innostunut ja kiitollinen – kun nyt vihdoinkin päästiin taas kulttuuritaloon ja taiteen äärelle, taiteellinen johtaja Anna Anttonen kertoo.

Poimintoja Unikudelmia-näyttelyn huikeasta kävijäpalautteesta:
– Mää haluaisin asua täällä!
– Kävimme oppilaiden kanssa katsomassa teidän Unikudelmia-näyttelyn. Se oli kyllä upea! Siitä virisi idea lähteä suunnittelemaan ensi lukuvuotta teidän näyttelyn teeman mukaisesti.
– Oulussa pitäisi olla tämän kaltainen taidemaailma lapsille aina. Se olisi lastenoikeus!

Lumottujen sanojen podcast on julkaistu!

Lumotut sanat julkaisi festivaalin päätteeksi vielä ihanaa kesäkuunneltavaa! Lumotut sanat -podcast on Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataidekoulun 8-osainen sarja, jossa ääneen pääsevät kaikki sanataidekoulun 5–19-vuotiaat harrastajat. Lasten ja nuorten ääni kuuluu ja kuljettaa läpi koko kahdeksanosaisen sarjan – sisällöissä ja kertojanääninä. Podcastia pääsee kuulemaan osoitteessa www.lumotutsanat.fi/podcast!

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501