Siirry sisältöön
27.05.2021

Hieta huhuilee – saari supattaa kutsuu taidetyöpajoihin Hietasaareen 14.–18.6.

Hieta huhuilee, saari supattaa kutsuu oululaisia aistimaan saaren alkavaa kesää  taidetyöpajoissa
Hietasaaren Holstinpuistossa 14.–18.6.2021

Hietasaari on suosittu oululaisten ja vierailijoiden virkistysalue – vihreät keuhkot lähellä kaupungin keskustaa. Hietasaaressa on vielä luonnontilassa olevaa kaupunkiluontoa, joka mahdollistaa monipuolisesti näyttämöjä myös taidekokemuksille ja -teoille. Elämyksellisiä taide- ja luontokokemuksia on nyt mahdollista kokea sekä hyvin matalalla kynnyksellä että sitoutuneemmin. Hieta huhuilee sekä asukkaille että matkailijoille ja ohikulkijoille. Suurimpaan osaan pajoista voi osallistua esteettömästi ja toimintaa on tarjolla kaikenikäisille.

Osallistujille maksuttomissa työpajoissa aistitaan saaren heräilevää kesää mm. riippumatossa keinuen, klovnin avoimella katseella tai vaikka syanotypiakuvia vedostamalla. Ympäristötaidepajassa osallistuja voi kertoa itselleen tärkeän viestin taideteolla. Hiljaisessa metsädiscossa tanssitaan joko korvanapeista yhdessä kerätyn soittolistan mukaan tai vaikka linnunlaulua kuunnellen.

Ihmettelevän katseen, pysähtymisen ja luonnossa liikkumisen avulla mahdollistuu paikkojen merkityksellistäminen, yhteys ja kontakti. Mitä saari sinulle supattaa? Mikä sinut pysähdyttää, mikä puhuttelee, mikä liikuttaa?

Hieta huhuilee saari supattaa -projektin toteuttavan Lempeä Kontio Lehdossa -työryhmän jäsenet Katja Lehtola, Pirjo Lempeä ja Riikka Kontio ihailevat ja inspiroituvat saarten pienistä ja suurista ihmeistä. Hieta huhuilee saari supattaa on osa Valveen kaupunginosataiteilijahanketta. Videokooste viikosta julkaistaan myöhemmin ValveLivessä. Elo–syyskuussa 2021 saaressa tavataan vielä loppukesän tunnelmissa

Ohjelman ja lisätietoja löydät tapahtuman www-sivulta. Sivulla julkaistaan 1.6.2021 myös ilmoittautuminen ja tarkemmat aikataulut sekä pajakuvaukset.

Hieta huhuilee, saari supattaa on myös Facebookissa.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501