Siirry sisältöön
05.05.2021

Lumottujen sanojen virtuaaliviikko on meneillään!

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkojen Virtuaaliviikkoa vietetään 3.–9.5.2021. Uutta ohjelmaa julkaistaan viikon jokaisena päivänä, ja virtuaaliviikon huikea kokonaisuus on yleisölle täysin maksuton. Kunkin päivän ohjelma on katsottavissa ValveLiven Youtube-kanavan kautta ja säilyy nähtävissä seitsemän päivän ajan. Menneet ja tulevat sisällöt löydät kootusti sivulta lumotutsanat.fi/virtuaaliviikko.

Virtuaaliviikon kirjailijavieraista ovat vielä vuorossa Mörkövahti-kirjoistaan tuttu Tuutikki Tolonen (ke 5.5. klo 18), niin lapsille kuin aikuisillekin kirjoittava Leena Parkkinen (to 6.5. klo 18) sekä suomalaisen YA-kirjallisuuden huippunimi Elina Rouhiainen (pe 7.5. klo 18). 

Torstaina 6.5. Virtuaaliviikolla nähdään Leena Parkkisen Pikkuveli ja mainio harharetki -lastenromaaniin perustuva kantaesitys. Musiikkiteatteri Sansulan Pikkuveli ja mainio harharetki on näytelmä määräilevästä isosiskosta ja kekseliäästä pikkuveljestä. Sisarukset joutuvat tutkimusretkelle mielikuvituksen viidakkoon, joka on täynnä yllätyksiä, ja jossa vaanii maailman suurin käärme!

Vuokko Hovatta Kolmisin- ja Muumiperheen lauluretki -konsertit huipentavat virtuaaliviikon

Virtuaaliviikon ohjelma huipentuu viikonlopun kahteen konserttiin: Vuokko Hovatta kolmisin soi ValveLivessä lauantaina 8.5. klo 18, ja Muumiperheen lauluretki sunnuntaina 9.5. klo 12.

Sielukas ja virtuoottisen taitava Vuokko Hovatta kolmisin on vuonna 2017 perustettu yhtye joka julkaisi kiitellyn debyyttialbuminsa Pysykää sängyssä sunnuntaisin syksyllä 2018. Albumin ohjelmisto koostuu kirjailija Riina Katajavuoren runoista, joita ovat säveltäneet trion muusikot Panu Savolainen ja Atte Kilpeläinen. Akustisen ja omaleimaisen soundin omaava Vuokko Hovatta Kolmisin yhdistää mielenkiintoisella tavalla kolme erilaisista taustoista tulevaa muusikkoa sekä Katajavuoren värikkäät, vivahteikkaat ja paikoin humoristisetkin tekstit.

Äitienpäivän juhlistamiseen festivaali tarjoaa tänä vuonna hurmaavan Muumien lauluretki -konsertin, jossa seikkaillaan Muumipeikon, Mamman, Papan, Nuuskamuikkusen, Pikku-Myyn sekä muiden Muumilaakson huipputyyppien kanssa. Konsertti on suomalaisen lastenmusiikin huippunimien käsialaa: laulutekstit ovat Hannele Huovin ja sävellykset Soili Perkiön. Esiintyjinä ihastuttavat Soili Perkiön rinnalla Eija Ahvo ja Markus Bäckman. Muumiperheen lauluretki -levy ilmestyi vuonna 2014 ja siitä tuli nopeasti myyntimenestys. Levy valittiin Vuoden lastenlevyksi, ja vuonna 2015 se sai EMMA-palkinnon lasten levy -kategoriassa.

Koko festivaaliin voit tutustua osoitteessa www.lumotutsanat.fi.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501