Siirry sisältöön
29.03.2021

Lumotut sanat tuo sanataide-elämyksiä Ouluun – ja kaikkialle!

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestetään Oulussa jälleen 3.5.–6.6.2021. Festivaalin avaa virtuaaliviikko, joka tuo paitsi Ouluun myös ihan kaikkialle kirjailija- ja kuvittajavieraita, esityksiä, konsertteja ja asiantuntijapuheenvuoroja. Virtuaaliviikon ohjelmisto on maksutonta ja nähtävissä ValveLiven kautta.

Vuoden kuvittaja – Jenny Lucander

Lumottujen sanojen vuoden 2021 kuvittaja on hurmaava Jenny Lucander, jonka käsialaa on festivaalivuoden 2021 julistekuva. Myös Jennyn kuvitusnäyttely nähdään Oulussa keväällä. Lucander palkittiin syksyllä 2020 Pohjoismaiden neuvoston lastenkirjallisuuspalkinnolla, jonka hän sai yhdessä ruotsalaisen kirjailija Jens Mattssonin kanssa kirjasta Vi är lajon! Näin Jenny kertoo työstään:
Nautin saadessani tutkia lapsuuden suuria kysymyksiä: identiteetin rakentumista, oman paikan etsintää, onnea, vapautta ja leikkiä. Kuvilleni on luonteenomaista ohut, herkkä viiva, ja käytän töissäni monia eri materiaaleja. En useinkaan tiedä, miltä valmiin kuvan pitäisi näyttää. Tuntuu kuin ratkaisisin ristisanatehtävää ilman varmoja vastauksia, yrityksen ja erehdyksen kautta. Joskus juuri virheistä tulee kaikkein kaunein osa kuvaa.

Vuoden kuvittaja Jenny Lucanderin sekä kirjailija Sanna Tahvanaisen yhteinen taiteilijavierailu avaa Lumottujen sanojen Virtuaaliviikon maanantaina 3.5. klo 18. Tallenne on katsottavissa viikon ajan.

Supersuosittu Unikudelmia palaa koti-Ouluun

Vaikka kulttuuritalo Valve on vielä yleisöltä suljettuna, Valvegalleriassa rakennetaan jo kovaa vauhtia: Lumotut sanat tuo Ouluun Unikudelmia-taidemaailman, joka on festivaalin oma suurtuotanto vuodelta 2017. Oulun avauksen jälkeen näyttely on kiertänyt Suomea neljän vuoden ajan, ja sen on nähnyt liki 80 000 ihmistä. Kotiinpaluun kunniaksi Unikudelmiin rantautuu sekä uusia kirjoja että uusia taideteoksia. Näyttelyyn voi jo tutustua osoitteessa www.unikudelmia.fi.

Koronarajoitusten vuoksi sekä Jenny Lucanderin kuvitusnäyttely että Unikudelmia ovat ensisijaisesti avoinna varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opetusryhmille: Viikoilla 19–22 festivaali tarjoaa päivittäin elämyksellisiä näyttelyopastuksia ja sanataidepajoja, jotka ovat olleet osa oululaista kulttuurikasvatusta ja -opetusta jo vuodesta 2007. Mahdollisuuksien mukaan näyttely avataan myös muulle yleisölle koronarajoituksia ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lumotut sanat -festivaalin ohjelmisto päivittyy osoitteeseen www.lumotutsanat.fi viikolta 14 alkaen.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501