Kulttuurin hyvinvointipalvelut

Kulttuurin hyvinvointipalvelut kehittää soveltavan taiteen menetelmiä ja tuottaa kulttuurin hyvinvointituotteita osaksi kaupungin kulttuuripalveluja. Tehtävänä on edistää tietoisuutta kulttuurin hyvinvointivaikutuksista ja mahdollistaa niiden saatavuutta.

Kulttuurin hyvinvointipalvelut tekee yhteistyötä hyvinvointikeskuksien, ikäihmisten hyvinvoinnin ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Oulun kaupunki on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön Aili-verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita.

Verkoston kehitystoiminnan painopisteinä ovat kulttuurisen seniori- ja vanhustyön hallintomallien- ja muotojen kehitystyö, kulttuuritoimintaan liittyvä kirjaaminen ja toiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli vanhustyössä sekä kulttuuriin liittyvä vapaaehtoistoiminta.

Verkoston toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Seinäjoki, Jyväskylä, Vaasa, Kuopio, Oulu sekä Rovaniemi. Jokaisesta kunnasta verkoston toimintaan on nimetty edustajat hyvinvointipalveluista ja kulttuuripalveluista. Oulun vastuuhenkilöt verkostossa ovat kulttuurituottaja Jaana Potkonen ja asiantuntija Maarit Niva Hyvinvointipalveluista. Vastuuhenkilöiltä voit kysyä lisätietoja kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston toiminnasta. Taiteen edistämiskeskus tukee Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkosto -hanketta.

 

Kulttuurin hyvinvointipalveluiden vastuuhenkilö kulttuuritalo Valveella on kulttuurituottaja Jaana Potkonen.

Jaana Potkonen
p. 040 555 0063
jaana.potkonen(a)ouka.fi