Siirry sisältöön
Ikääntyneet ihmiset katselavat tanssiesitystä.

Kulttuurikummit

Oulun alueella toimii hoivakodeilla ja palvelutaloilla ikäihmisten kulttuurikummeja. Kummit vievät kulttuuria hoivakoteihin vapaaehtoistyönä.

Kummitoiminta on käynnistynyt Oulussa vuonna 2015. Toiminnalla tuodaan kulttuurista hyvinvointia hoiva- ja palvelukotien asukkaille, heidän omaisilleen ja henkilökunnalle. Kulttuurikummit tuovat hoiva- ja palvelukoteihin kulttuurielämyksiä: esimerkiksi musiikki- ja tanssiesityksiä, tarinatuokioita ja taidenäyttelyitä.

Kulttuurikummi-toiminnasta voit tiedustella kulttuurihyvinvoinnin vastaavalta tuottajalta Jaana Potkoselta (linkki avautuu yhteystietoihin).

Kulttuurikummit saavat myös tietoa ja koulutuksia soveltavasta taiteesta, vapaaehtoisena toimimisesta ja yhteistyön mahdollisuuksista kulttuurikummien yhteisissä tapaamissa. Kummit pääsevät myös virkistäytymään esim. maksuttomissa konserteissa ja teatteriesityksissä Oulussa.

Uudet toimijat ovat tervetulleita mukaan 

Kulttuurikummi-toiminta kehittyy koko ajan, ja toimintaan tulee uusia muotoja. Kummeja toimii jo myös muun muassa kehitysvammaisten palveluissa. Tulevaisuudessa kokeillaan myös kulttuurikavereita osana kulttuurikummien toimintaa. Kulttuurikaverit lähtevät tukea kaipaavan kaveriksi kulttuuritapahtumiin tai -paikkoihin.

Uusia kulttuurikummeja otetaan mukaan toimintaan koko ajan! Kulttuurikummi voi olla kulttuurin harrastaja tai ammattilainen, yksittäinen toimija, koulu tai yhdistys, jolla on taiteenalan osaamista ja halua viedä sitä ikäihmisille.

Lisätietoja kokonaisuudesta: kulttuurikummit(at)ouka.fi

Ikäihmisten kulttuurikummeilla on oma Facebook-ryhmä (linkki avautuu uuteen välilehteen) – olet tervetullut liittymään mukaan!

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501