Siirry sisältöön

Taideklubit ikäihmisille

Oulussa kehitetään ja kokeillaan vuoden 2023 aikana uutta etsivän kulttuurisen vanhustyön Taideklubi-toimintamallia. Tältä sivulta löydät lisätietoa klubeista ja niihin osallistumisesta.

Oulun Taideklubien osallistujiksi otetaan +65-vuotiaita oululaisia, jotka ovat jollain tapaa elämän muutoskohdassa: esimerkiksi jääneet juuri eläkkeelle, muuttaneet Ouluun toiselta paikkakunnalta tai vaikkapa vasta aloittaneet omaishoitajana.

Klubeja toteutetaan seitsemän kappaletta, ja jokainen klubi kokoontuu kymmenen kertaa, viikon välein. Kuhunkin klubiin pääsee mukaan 10–15 osallistujaa. Taideklubien vetäjät ovat ammattitaiteilijoita ja taidepedagogeja. 

Yhteisiä taideprojekteja ympäri Oulua

Taideklubi-kokoontumisissa osallistujat pääsevät tutustumaan taiteen tekemiseen yhteisen työskentelyn kautta. Pääasiallisesti työskennellään esittävän taiteen parissa, mutta lisäksi voidaan hyödyntää myös muita taidelajeja. Klubien lopullinen sisältö suunnitellaan yhdessä. Toiminnan päätteeksi valmistetaan pienimuotoinen, muulle yhteisölle jaettava lopputulos.

Oleellinen osa toimintaa ovat osallistujien omat tarinat tai oman elämätilanteen jakaminen toisten samantyyppisessä tilanteessa olevien kanssa.

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501