Siirry sisältöön

Festivaaliyhteistyö ja elokuvakasvatus

Oulun Musiikkivideofestivaalit

Osana Oulun Musiikkivideofestivaalia kouluille järjestetään elokuun festivaaliviikolla musiikkivideoiden koululaisnäytöksiä. Näytöksiä järjestetään kulttuuritalo Valveella sekä alueen kouluilla. Näytös on suunnattu yläkoulu- ja lukioikäisille. Videot esittelee Valveen elokuvakoulun mediaopettaja. Sisältö on valikoitu perusasteen yläluokille ja lukiolaisille mediakasvatuksellisten tavoitteiden mukaisesti. Näytös sisältää noin kymmenen musiikkivideon lisäksi johdannot ja keskustelut. Näytöksen kesto on n. 70 minuuttia. Näytöksen järjestäjinä toimivat Oulun Musiikkivideofestivaali (OMVF) ja kulttuuritalo Valve yhteistyössä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden kanssa.

Oulun Musiikkivideofestivaalin omille sivuille tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen)

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä järjestetään runsaasti ohjelmaa yhteistyössä Oulun lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Yhteistyön keskeisenä osana ovat olleet Luova luokka -seminaari sekä vuotuinen Oskari-kilpailu, joka huipentuu festivaalin aikana järjestettävään Oskari-gaalaan. Kilpailun esityssarjat ovat esillä festivaalinäytöksissä sekä YouTubessa, ja katsojat saavat äänestää omaa suosikkielokuvaansa kilpasarjan elokuvista. Gaalaa varten järjestetään käsikirjoitus- ja juontajakurssi Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun ensimmäisen vuosikurssin oppilaille. Festivaalin aikana järjestetään lisäksi elokuvakoulun ryhmien syyskauden ensi-illat, Koulujen elokuvaviikon työpajan ensi-ilta sekä Perhekino-tapahtuma Konst o. delissä. Festivaalilla on esillä myös Mikko Takkisen rakentama White City Scape -illuusioseinä, jonka kautta on mahdollista katsella lasten ja nuorten tekemiä elokuvailluusioita.

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin omille sivuille tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen)

 

<< Palaa takaisin Timanttista yhteistyötä – Elokuvakoulun yhteistyökuvioita

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501