Siirry sisältöön

Kaikukortin hyvinvointivaikutukset opinnäytetyön aiheena

Oulun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Sonja Heikkinen ja Jennika Hartikainen tekivät lopputyönsä Kaikukortin hyvinvointivaikutuksista (2021). Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, miten Kaikukortti vaikutti käyttäjien koettuun hyvinvointiin ja osallisuuden kokemuksiin. Tutkimuksen pääteemat olivat koettu hyvinvointi, osallisuus sekä yhdenvertaisuus ja saavutettavuus.

Kulttuurihyvinvointia kaikille: tutkimus taiteen ja kulttuurin vaikutuksista Kaikukortin käyttäjien hyvinvointiin ja osallisuuteen Oulussa >> 
(linkki avautuu Theseukseen)

Kaikukortin käyttö oli vaikuttanut positiivisesti kaikkien seitsemän haastatellun hyvinvointiin; vaikutuksia oli esimerkiksi aktiivisuuden, jaksamisen ja itsetuntemuksen lisääntymisessä. Kaikukortin mahdollistama pääsy taide- ja kulttuuritapahtumiin lisäsi käyttäjien kokemusta yhdenvertaisuudesta. Osallisuuden kokemuksia syntyi, kun haastateltavat tunsivat kuuluvansa yhteiskuntaan ja muiden ihmisten joukkoon osallistuessaan erilaisiin tapahtumiin, kerhoihin ja konsertteihin.

"Tutkimuksessamme tuli ilmi, kuinka haastateltavat yhdistivät heidän myönteiset kokemuksensa osallisuudesta ja kuuluvuuden tunteesta vaikuttaneen positiivisesti myös heidän hyvinvointiinsa", Heikkinen ja Hartikainen kertovat.

 

<< Palaa takaisin Kulttuurihyvinvointi – Tietoa kulttuurihyvinvoinnista

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501