Siirry sisältöön

Antti Tenetz: Rihmasto – Rhizome

Se mitä me näemme ja koemme siirtyy tarinoina seuraaville sukupolville. Tarinat sitoutuvat paikkoihin ja niihin liittyviin esineisiin.

Siirry Rihmasto – Rhizome -teoksen verkkosivulle >>
(suosittelemme avaamaan sivun suoraan puhelimen selaimeen)

Taiteilija Antti Tenetzin Rihmasto – Rhizome -teos avaa sulautetun teknologian (AR) avulla pohjoisen Oulun, Alppilan, Toppilan ja Hietasaaren paikkoihin liittyviä esineitä ja asioita. Osana maisemaa, puhelimen välityksellä koettava teos kertoo esineiden, kasvien, yksityiskohtien ja paikkojen kautta muun muassa Alppilan saksalaisista, Suolamännystä sekä lasten leikeistä.
"Teoksessa on visualisoitu 3D-skannattuja muistoja ja kokemuksia ja osaan on tehty muunnoksia keinoälyn, koneoppimisen avulla. Pyrin siihen, että teoksen osien visuaalisuus olisi yhteen sulautunutta ja liitoksissa paikallisiin tarinoihin”, Antti Tenetz kertoo.

Rihmasto-teos on tehty yhdessä alueen asukkaiden kanssa kesän ja syksyn 2021 aikana, ja sen materiaali on kuvattu ja skannattu kolmiulotteiseen muotoon vuosien 2020 ja 2021 aikana. Esimerkiksi mukana olevat Koronamajat on rakennettu ja niihin liittyvä materiaali kuvattu koronapandemian aiheuttamien sulkutoimien aikana yhdessä Alppilan ja Koskelan alueen lasten kanssa. Osa esineistä ja niihin liittyvistä tarinoista on etsitty yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan museon kanssa.

Teosta ja sen osia katsotaan puhelimen kameran kautta, joko Instagramin tai Facebookin sovellusten välityksellä. Avautuvia AR-elementtejä voi mennä katsomaan niihin paikkoihin, joissa ne on kuvattu, tai niitä voi katsoa missä vain. Samalla katsoja kuulee teokseen liittyvät tarinat. Tarinoihin voi tutustua myös kirjallisesti teoksen www-sivulla.

Antti Tenetz

Antti Tenetz on kuvataiteilija, jonka työt asettuvat mediataiteen, aktivismin, biotaiteen ja urbaanin taiteen yhtymäkohtiin. Teoksissaan hän yhdistää ja käyttää rohkeasti eri ilmaisumuotoja: mediaa, teknologiaa ja monimuotoisia muita materiaaleja. Työssään hän keskittyy taiteen ja tieteen väliseen yhteistyöhön ja rajopintoihin. Tenetz luo monimuotoisen taiteensa kautta uusia näkökulmia taiteen ja tieteen väliseen yhteistyöhön, kokemukseen, luontosuhteeseen, yksityisyyteen, maisema- ja luontoarvoihin sekä muihin lajeihin; niiden muodostumiseen, kunnioittamiseen ja selviytymiseen.
Antti Tenetz www >>
Antti Tenetz Instagram >>

 

<< Palaa takaisin Kaupunginosataiteilija-hankkeen etusivulle

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501