Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot sekä uusi Unikudelmia-näyttelymaailma Oulussa 22.4.–16.7.2017

Lumottujen sanojen omalle verkkosivulle tästä linkistä

Vuonna 2017 Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot on jälleen kotimaisen kaunokirjallisuuden riemujuhlaa!

Kevään sanataideviikoille valmistuu ennennäkemätön ja aivan uusi elämyksellinen Unikudelmia-taidemaailma.

Unikudelmia on näyttely yöllä ja päivällä kiinni saaduista unista ja unelmista. Näyttelyssä on mahdollisuus tutkia kotimaisen kirjallisuuden monia unentuojia sekä kummia, kauniita ja kauheita unia, joihin he nukkujia saattelevat. Tarinoiden mukana voi muistaa ja muistella myös omia sekä yöllä nähtyjä että päiväunilla unelmoituja unenpätkiä. Näyttelymaailman taidekudelmaan kietoutuu myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, joista osa on saanut inspiraationsa näyttelyn kirjallisuudesta.

Unikudelmia rakentuu kotimaisten klassikkoteosten sekä laadukkaiden uutuuskirjojen pohjalle. Kirjallisuuslähtöisen näyttelymaailman kaikilla pienillä ja suurilla esineillä ja yksityiskohdilla on omat tarinansa, jotka löytyvät näyttelykirjallisuudesta. Lumotut sanat -festivaali tuottaa jokaiseen näyttelykirjaan sanataideharjoitusmateriaalin, joka on vapaasti käytettävissä sanataideviikkojen nettisivuilla. Lumottujen sanojen jälkeen näyttely kiertää ympäri Suomen viisi–kymmenen vuotta.

Sanataideviikkojen ajan näyttelyssä tarjotaan ohjattuja sanataidepajoja ja opastuksia pitkälle kesään saakka. Tuttuun tapaan ohjelmistossa on myös monenlaisia kirjallisuustapahtumia, suuri naamiaisjuhla, Lumottu ilta, kirjailijavieraita, esityksiä, konsertteja ja paljon muuta!

Ohjelmisto ja lisätiedot Lumottujen sanojen nettisivulta www.lumotutsanat.fi.

Unikudelmia-näyttelyn omat verkkosivut avautuvat maaliskuussa 2017 osoitteessa www.unikudelmia.fi.