Siirry sisältöön

Musiikkivideoiden koululaisnäytös yläkouluille ja lukioille 

Oulun Musiikkivideofestivaalit (OMVF) ja Valveen elokuvakoulu tarjoavat musiikkivideoiden koululaisnäytöksen yläkoulu- ja lukioikäisille. 

1. Animaatiomusiikkivideot: Näytös Valveella

Oulun Musiikkivideofestivaalien aikana koululuokilla on mahdollisuus osallistua maksuttomaan näytökseen Kulttuuritalo Valveella torstaina 24.8. klo 13.00. Huom! Ilmoittautuminen vaaditaan (paikkoja enää rajallisesti jäljellä). Ole yhteydessä Valveen elokuvakoulun tuottajaan Tommi Nevalaan, etunimi.sukunimi@ouka.fi vapaista paikoista.

Yläkouluille ja lukioille suunnattu musiikkivideonäytös vie katsojat avaruuteen ja takaisin useilla eri animaatiotekniikoilla. Mukana on valikoima niin käsin kuin tietokoneellakin luotuja kotimaisia animaatiomusiikkivideoita 90-luvulta tähän päivään. Animaatio-osuudet yhdistyvät jouhevasti myös näyteltyyn videomateriaaliin tuoden niihin uuden, mielikuvituksellisen tason. Mitä video tuo lisää musiikkiin? Mitä musiikkivideot kertovat aikansa populaarikulttuurista? Näytöksen on kuratoinut Valveen elokuvakoulun mediaopettaja Antti Haaranen, joka myös avaa näytöksessä videoiden taustoja ja tekoprosessia. Näytös on toteutettu yhdessä Oulun musiikkivideofestivaalien 30. juhlavuoden kanssa.

Näytöksen kesto on noin 90 minuuttia.

Ajankohta:
Torstai 24.8.2023 klo 13.00 - 14.30, Kulttuuritalo Valve, Valvesali

Näytöksiin täytyy ilmoittautua etukäteen. Osallistuminen on maksutonta.
Huom! Ilmoittautuminen vaaditaan (paikkoja enää rajallisesti jäljellä). Ole yhteydessä Valveen elokuvakoulun tuottajaan Tommi Nevalaan, etunimi.sukunimi@ouka.fi vapaista paikoista.

2. Elokuvalliset musiikkivideot: Näytös verkossa

Näytöksen teemana on elokuvalliset musiikkivideot. Näytöksessä vuorottelevat elokuvista vaikutteita saneet musiikkivideot eri vuosikymmeniltä. Näytöksen yhdeksän videoita esittelee Valveen elokuvakoulun mediaopettaja Antti Haaranen. Sisältö on räätälöity perusasteen yläluokille ja lukiolaisille mediakasvatuksellisten tavoitteiden mukaisesti. Kokonaiskesto on noin 60 minuuttia.

Näytöksen katsominen koko ruudun kokoisena onnistuu, kun toiston käynnistettyäsi painat f-kirjainta tai videoikkunan oikeassa alalaidassa olevaa koko näyttö -painiketta. 

Näytös sisältää seuraavat musiikkivideot:

 1. Michael Jackson: Thriller
 2. Beastie Boys: Sabotage
 3. Smashing Pumpkins: Tonight Tonight
 4. Disco: Ilkeitä asioita
 5. Willycranes: Woops -25
 6. Foo Fighters: Everlong
 7. Zen Cafe: Taivas on kirkas ja napakka
 8. Muse: Knights of Cydonia
 9. Blur: Coffee and TV

Kysymyksiä ja tehtäviä näytöksen käsittelyyn

 1. Mistä Smashing Pumpkinsin video ”Tonight Tonight” on saanut vaikutteita?
 2. Millaisia ovat monijuoniset tarinat? Mainitse esimerkkejä musiikkivideoiden ja elokuvien saralta.
 3. Kerro 1920-luvun slapstick-komedioista.
 4. Pohdi: Miksi musiikkivideoita tehdään?
 5. Mikä on mielestäsi näytöksen paras musiikkivideo? Perustele.
 6. Millaisen musiikkivideon tekisit, jos voisit tehdä millaisen vain? Valitse biisi ja kuvaile miltä video näyttäisi ja mitä siinä tapahtuisi. Huom! Älä ehdota samanlaista videota, jollaisen olet jo nähnyt. Vaikutteita saa toki ottaa!

Lisätehtävä: Tehkää oma musiikkivideo. Ohjeet ja valmiita musiikkikappaleita löydätte täältä!

 

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501